Kindje

De allerliefste boekjes voor jou! Over eten, jarig zijn, het potje en naar bedje gaan.

Recensie
Vier hele leuke boekjes in een cassette, zodat je de boekjes mooi bij elkaar kunt houden. Het leuke aan deze boekjes is dat het zo herkenbaar is voor peuters. Alle vier de boekjes hebben een thema, wat aansluit bij hun leeftijd, en daardoor is het extra leuk om deze boekjes voor te lezen. Zo gaat Kindje gaat eten over een kindje die met eten speelt (zoals in het eten slaan, zodat alle eten alle kanten opvliegt). Dat wordt natuurlijk een kliederboel. Maar uiteindelijk eet ze braaf haar eten op. Nu zijn we die fase een beetje voorbij, maar zo nu en dan wil ons dochter van 2 jaar dat ook nog wel eens doen. Vooral als we een logeetje hebben of als er iemand anders met ons mee eet. Ze weet gewoon dat er dan altijd wel iemand is die erom gaat lachen. Ze vindt het dan ook heel erg leuk als ik dit boekje ga voorlezen.

Dan Kindje is jarig. Weer een erg leuk boekje. Dit keer over een kindje die 2 jaar wordt. Een groot feest met veel cadeautjes. Wederom heel erg herkenbaar voor ons dochtertje die pas 2 jaar is geworden. En nog steeds graag HIEP HIEP HOERA! zingt.

Het leuke aan Kindje gaat naar bed is dat het hele bedritueel wordt verteld ( schone luier, pyjama aan, liedje zingen, wassen en dan naar bed). Want juist het bedritueel is belangrijk als je je kind(eren) naar bed brengt. Dus weer een heel leuk en goed boekje.  Wat het meest opvalt aan Kindje gaat naar bed , is dat het kindje hier gelijk braaf gaat slapen. Was dat bij ons ook maar altijd zo…

En dan het laatste boekje wat in deze cassette zit; Kindje gaat op het potje. Een kindje krijgt een potje cadeau. Eerst weet hij nog niet wat hij ermee moet doen, maar als hij dit éénmaal weet, dan gaat hij erop zitten. Het duurt eventjes, maar dan komt er een plasje in het potje. Prachtig boekje voor als je bezig bent met zindelijkheidstraining. Momenteel proberen wij ons dochtertje ook zindelijk te krijgen. Dus dit boekje kan ons daarbij prima helpen. Ook al is het nog niet gelukt om op het potje of de wc te plassen. Ze vindt het potje en de wc wel  erg interessant. Dit boek wil ze nu dan ook mee hebben naar de wc of op het potje.

Alle boekjes van Kindje hebben korte teksten en zijn duidelijk geschreven. De illustraties zijn erg mooi en kleurrijk. De herkenbare onderwerpen spreken peuters erg aan. Het is niet alleen handig dat ze in een cassette zitten, maar staat ook nog eens leuk op de boekenplank. Daarbij komt dat de meeste kinderen zo’n cassette erg leuk vinden. Heb je een peuter? Dan is Kindje zeker aan te raden!

Kindje – Marianne Busser en Ron Schröder
Prentenboek, Hardcover, 10 pagina’s, The house of books

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …

Share
Share