Jarige tweeling: honderd mini-donuts trakteren op school!

verjaardag-tweeling-2015Vandaag is mijn tweeling jarig. 9 jaar zijn ze geworden. Ik zal je de emoties besparen die er de afgelopen week voorbij kwamen, laten we het er maar op houden dat de tijd (te) snel gaat…..

Twee kindjes tegelijk, het blijft bijzonder. En het blijft ook ieder jaar weer een uitdaging om een traktatie te maken!

Ze zitten allebei in een volle klas en mogen daarna nog “de klassen rond” om meesters en juffen ook een traktatie te geven, zelf willen ze mee-snoepen en grote broer ook, dus er moeten zo’n 100 traktaties gemaakt worden. En ieder jaar trap ik er weer in….

happy-meal-copyright-trotse-moeders-trakterenZo heb ik een keer 100 cakepops gemaakt en samen met de tweeling versierd, 100 muffins gebakken (en versierd) en een paar jaar geleden een ‘happy meal‘ bedacht, dat was wat minder werk, en wel heel leuk.

Dit jaar gaan we voor donuts. Laatst had ik bij Radbag.nl een retro-donutmaker besteld (ze hebben daar van de leuke hebbedingen) en we hadden bedacht dat we die wel eens konden gebruiken voor de traktaties. Uiteraard moesten we dat wel eerst even uitproberen. Dus beslag gemaakt, via het basis-recept voor donuts, en bakken maar!

zelf-donuts-maken-recept-copyright-trotse-moeders-1

Het ging zo goed dat mijn dochter het na een paar keer proberen al alleen kon. Poedersuiker er over en smullen maar!

zelf-donuts-maken-trakteren-copyright-trotse-moeders-9 zelf-donuts-maken-trakteren-copyright-trotse-moeders-10

Vanmorgen hebben we dat met ons allen als een geoliede machine zo’n 15 keer herhaald, ditmaal met hagelslag (puur) door het beslag en mijn tweeling kon met 100 verse mini-donuts naar school. Gelukkig heb ik nog een jaar om te bedenken wat we dan weer gaan trakteren!

Bijna klaar!
Bijna klaar!

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share