Vergeet mij niet – Anja Feliers

vergeet-mij-niet-anja-feliers-trotse-moedersEen snikhete zomer. Als Wim na een lange dag op kantoor weer naar huis wil vertrekken, treft hij zijn zoontje Fenne levenloos aan op de achterbank. De nachtmerrie van elke ouder. Hoe kan Wim zijn vrouw Saskia nog in de ogen kijken? Wim zoekt hulp bij psychologe Kathleen Verlinden, maar zij voelt al snel aan dat er iets niet klopt…

Recensie

Wat een gruwel, een boek waarin een dergelijke omschrijving op de achterkant staat. Normaal gesproken zou ik het snel wegleggen, liefst op een plek waar het niet meer te zien is, maar omdat ik ook de debuutroman van Anja Feliers (Verleid me) heb gelezen durfde ik het aan om ook dit boek te lezen. Ook in “Verleid me” (klik hier voor de recensie), speelt een overleden kindje een rol.

Een kindje wat overlijdt nadat hij/zij in een auto in de warmte is achtergelaten. Het komt voor, ieder jaar lees je er wel iets over of komt het in het nieuws. En iedere keer weer word ik licht misselijk bij het gevoel van medelijden. En ook is er angst, angst die iedere moeder zal herkennen want dat er iets je kinderen zou kunnen overkomen is een gedachte die de meeste moeders niet meer loslaat sinds de zwangerschap.

Maar goed, nu over het boek “Vergeet mij niet“. Het begint ermee dat Wim, na een dag op zijn werk, zijn zoontje Fenne dood achterin zijn auto aantreft. Hij is niet de enige die vindt dat hij schuldig is, ook zijn vrouw Saskia laat duidelijk merken dat dit iets onvergeeflijks is. Het gebroken gezin, wat verder nog bestaat uit de dementerende moeder van Wim en Bo, de dochter die Saskia met haar ex Karel heeft gekregen, maar die Wim ziet als zijn eigen dochter, wordt gevolgd in de periode die volgt.

Screenshot 2014-11-23 at 19.52.32

We maken dan ook zijdelings kennis met Julie, de oppas van Bo en Fenne en haar moeder Kathleen. Kathleen is psychologe en omdat Wim zich geen raad weet met zijn verdriet en schuldgevoel, gaat hij bij haar in therapie. Tijdens deze gesprekken krijgen we meer inzicht in zijn verleden.

Daarna gaat het verhaal over het leven van Saskia, over wat het met haar gedaan heeft dat eerst haar vader en later haar eerste man haar hebben verlaten. Hoe ze zich herpakt heeft. En hoe ze wraak heeft genomen. En dan wordt de dreiging in het boek groot. De verbijstering over waar Saskia toe in staat is wanneer ze in de steek wordt gelaten of wanneer ze denkt dat ze verlaten wordt maakt dat je bang wordt voor wat er nog gaat komen….

Screenshot 2014-11-23 at 19.52.11

Natuurlijk ga ik hierover geen details vrijgeven, alleen dat ik het boek wel in één keer uit moest lezen om te weten of alles nog (relatief) goed komt.

Vergeet mij niet – Anja Feliers
Bekijk op bol.comPaperback, 320 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

 

Andere boeken van Anja Feliers:

Verleid me – Anja Feliers
Bekijk op bol.comPaperback, 368 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Lady Killers – Anja Feliers [recensie]

Ze zijn jong en mooi, maar hebben duistere geheimen. Liesa verleidt in “Wreek mij” de …