Beestenboot – recensie van de film

3353_NL-BEESTENBOOT 70x100 on 50%.inddMorgen (15 juli 2015) gaat de animatiefilm Beestenboot in première. Wij gingen hem alvast voor je bekijken met drie kinderen tussen 8 en 11 jaar. Voor de trailer en algemene informatie over de film, klik hier >>>>

Recensie
Beestenboot is de naam van een soort Ark van Noach, alleen heeft Noach niet de leiding, maar koning Leeuw. De boot is gebouwd vanwege de naderende zondvloed en net zoals in het Bijbelverhaal, gaan alle soorten dieren aan boord. Uiteraard worden er strenge controles gehouden en valt het voor sommige dieren niet mee om in te schepen.

We maken kennis met vader Dave en zijn zoontje Finny, ze zijn ‘Nestertjes’ en zien er schattig uit. Ze zijn vrolijk, lief en onverstoorbaar positief. Ze proberen als familie van Hazel en haar dochter Leah, die allesbehalve vriendelijk en behulpzaam zijn, aan boord van de ark te komen. Dat lijkt te lukken tot de twee kinderen blijken op de steigers te zitten wanneer de boot vertrekt.

Screenshot 2015-07-08 at 20.40.54

Aan boord proberen Dave en Hazel er voor te zorgen dat de ark terugkeert om de kinderen op te halen. Maar het grootste gedeelte van het verhaal worden Finny en Leah gevolgd die niet alleen het water voor moeten blijven, maar ook uit de klauwen (en snavels) van een soort ‘vleermuis-vogels’ moeten blijven, nieuwe vrienden ontmoeten en leren samen te werken en elkaar te waarderen.

Screenshot 2015-07-08 at 20.41.30

Uiteindelijk komt alles goed en hebben Hazel en Leah vriendschap leren waarderen. Dave en Finny zijn er achter gekomen waar ze werkelijk thuishoren.

Screenshot 2015-07-08 at 20.41.49

Een heerlijke film, geschikt voor jong en oud. De kinderen hebben regelmatig hardop zitten lachen en ik vond het zelf ook echt een leuke film. Prachtig gemaakt, vol details en kleur en met veel komische momenten en grapjes. Het verhaal is vlot en afwisselend. Kortom: echt een film om op een regenachtige dag heen te gaan!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …