Hoe lang zijn diverse groenten houdbaar?

the-market-place-821843_640We schreven al eerder over het hoge percentage Nederlanders dat (restjes) groenten weggooit. Uit het onderzoek dat Honig daarover heeft laten uitvoeren, bleek dat vier op de vijf Nederlanders wel weten waar zij groenten het beste kunnen bewaren. 

De houdbaarheid is moeilijker: 34% weet niet hoe lang zij groenten goed kunnen houden. En soms weet men niet meer hoe lang iets in de (koel)kast ligt en wordt er gekozen voor de makkelijkste weg. Daarom verdwijnen er regelmatig, in 69% van de gevallen minstens één keer per week, groenten in de vuilnisbak. De top 3 van meest weggegooide groenten in Nederland ziet er zo uit:

Screenshot 2015-11-01 at 15.50.19

Daarom is er een speciale bewaarwijzer ontwikkeld. Hierin staat niet alleen waar groenten bewaard kunnen worden, maar ook hoe lang zij goed blijven. Die bewaarwijzer zie je hier onder. Goed om deze regelmatig te bekijken, zodat je minder groenten weg hoeft te gooien! En mocht je restjes groenten hebben, wees dan creatief en verwerk ze in de pasta of de soep!

Honig-Groente-Bewaarwijzer (1)

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mepal – mealprepping en meer

Ik kende Mepal vooral van het “campingservies”: onverwoestbaar en in leuke kleuren . Later ben …