Dia de los Muertos in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-20Van 15 t/m 30 oktober 2016 is een bezoekje aan Burgers’ Zoo extra bijzonder! Dan wordt “Dia de los Muertos“, ofwel “Dag van de Doden” gevierd.

Deze traditie komt uit Mexico, de Filipijnen en delen van de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Het lijkt een beetje op Halloween, maar is veel gekleurder en vrolijker en daardoor dus ook leuk voor de kleintjes.

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-24

Wij mochten voor TrotseMoeders een kijkje gaan nemen in Arnhem….

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-1

Bij binnenkomst kregen de kinderen ieder een masker en een speurtocht met vragen mee. Als ze alle antwoorden op de vragen beantwoord hadden kregen ze een kleine verrassing, dus we hebben erg ons best gedaan!

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-5 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-6

We hebben o.a. opgezocht hoe oud bepaalde dieren werden, welke dieren bij welke schedels hoorden en wat er overbleef als een cactus dood ging … Ze hebben er dus weer wat van opgestoken ook!

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-7 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-15

Wanneer je alle drie de schedels kon benoemen, kreeg je als gezin ook een extraatje. Het is ons gelukt (de schedels van de reuzen-miereneter, de Noord-Amerikaanse katfret en de muntjak).

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-10

Op de terugweg zagen we ergens een papier met de antwoorden hangen haha…..en wij hadden nog wel zo ons best gedaan om alle antwoorden bij elkaar te sprokkelen….maar het had dus ook veel gemakkelijker gekund…. Het leverde ons in ieder geval een mooie parkgids op !

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-11 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-4 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-23

Toen de hele speurtocht klaar was, mochten de meiden het papier inleveren en een poster of een “schedellollie” uitkiezen. We gingen met 2 posters en 2 lollies naar huis… Tijdens de speurtocht zagen we overal vrolijk gekleurde skeletten, vlaggetjes en alles was in “Mexicaanse stijl” aangekleed.

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-21

Ook waren er bijvoorbeeld Mexicaanse hotdogs met chimichurri te krijgen en churro’s….

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-14

Toen we de “Desert” uit kwamen hoorden we zelfs midden Amerikaanse muziek. Dat werkte op Daphne’s dansspieren haha, zij kwam dansend naar buiten… Dat werkte bij ons weer door op de lachspieren 😉

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-26 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-25

Na al deze nieuwe informatie geabsorbeerd te hebben, mochten ze nog even los in de Kids Jungle, het overdekte speel en klimgedeelte. Dat het overdekt was was een fijne bijkomstigheid, want het was inmiddels gaan regenen! Dat is toch altijd een leuke afsluiter van een dagje dierentuin!

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-9 burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-2

Dan nog een leuk weetje….
In de zomer van 2017 wordt in Burgers’ Zoo de grootste overdekte Mangrove van de wereld geopend! Ook dat wordt dus weer de moeite van een bezoekje waard!

burgers-zoo-dia-de-los-muertos-foto-copyright-trotse-moeders-verslag-albertine-8

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …