prentenboek

Rockie

prentenboekRockie speelt tevreden met een blaadje en een bot.
Zijn mama schildert dieren op de wanden van de grot.
Wat mama kan, kan Rockie ook!
Hij schildert over alles heen.
Een stipje daar, een streepje hier.
Rockie spettert van plezier!
Maar mama dan?
Wat vindt die ervan?

Recensie:
Op de voorkant van het boek prijkt een mammoet met op zijn nek een lachende baby die een kwast met rode verf in zijn hand heeft. Vrolijke gekleurde letters geven de titel weer en ook de mammoet heeft een kwast in zijn slurf. Ik krijg meteen zin om dit boek te gaan lezen. Samen met mijn dochter nestel ik me op de bank en al snel genieten we van dit schitterende boek.

Rockie’s moeder en vader zijn druk bezig en hebben even geen tijd voor hem. Dus Rockie zoekt zelf maar iets om zich mee te vermaken. Laat daar nu toevallig een pot verf staan op de grond. Daar kun je een mooie tekening mee maken, denkt Rockie en dat doet hij dus ook. De hele muur komt onder de mooie stippen en strepen te staan. Maar als zijn ouders dat zien, zijn ze er iets minder blij mee… Die nacht beleeft Rockie een groot avontuur en merkt hij dat er ook dieren zijn die zijn kunstwerken juist heel erg kunnen waarderen!

Rockie – Julie Donaldson
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Beste Bregje Boentjes
Fien en Milo aan zee
Anna is jarig

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …