Broccoli-crème-soep [recept]

Onlangs ontving ik een prachtig pakket van Honig, vol met items die met soep te maken hebben. De gelegenheid hiervoor was de publicatie van de resultaten van een onderzoek over welke groenten mensen zoal weggooien en waarom ze dat doen. In eerdere artikelen kun je hier meer over lezen.

honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-1

De top 10 van groenten die het meest weggegooid worden, vind je hier >>>>

Bewaar- en vershoudtips vind je in de bewaarwijzer, klik hier >>>>

honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-2Zelf werd ik geïnspireerd door deze artikelen en heb ik met behulp van het blikje soepcreatie basis-voor-crème-soep van Honig èn een restje broccoli een heerlijke soep gemaakt.

Nodig:
Broccoli (ik had nog één stronkje, te weinig voor een maaltijd voor 5 personen)
Ui
Soepcreatie: basis voor crèmesoep (Honig)
Water
Olie
Eventueel zure room
Eventueel zalmsnippers

Bereiding:
Fruit de ui in een beetje olie of boter en voeg daarna de in roosjes gesneden broccoli toe (de ‘stam’ van de broccoli heb ik ook niet weg hoeven gooien, daar waren cavia’s en konijn blij mee!).
Voeg een liter water en ruim 4 eetlepels basis voor crèmesoep toe en laat even koken. Wanneer de broccoli zacht wordt, kun je alles in een blender fijnmaken. Giet de soep daarna terug in de pan en warm nog even door.

honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-3 honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-4

Dien de soep op met eventueel een klodder zure room erin. Zelf heb ik er, bij mezelf en bij de kinderen die dat lusten, wat zalmsnippers in gedaan. Gewoon, in de soep op het bord, zodat ze zelf konden kiezen of ze dat wel of niet wilden.

Iedereen heeft heerlijk gesmuld!

honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-5 honig-soep-broccoli-creme-basis-zalm-recept-copyright-trotse-moeders-7

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Heerlijke zelfgemaakte paprikasoep [recept]

Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep …

Share
Share