Mr Stink

Meneer Stink stinkt verschrikkelijk. Er is niets en niemand, die erger stinkt, maar goed dat er geen geur aan het boek zit … Het allerergste stinkt zijn baard. Meneer Stink heeft een zwart hondje, dat ook al zo stinkt, Hertogin. Meneer Stink zit altijd op hetzelfde bankje, of het nu koud is of warm, zelfs als het sneeuwt. Verder doet hij niets. Niemand praat tegen meneer Stink, mensen geven hem hooguit wat geld. Chloe Kruimel vindt dat zo raar, dat zij wel praat met Meneer Stink, ze voelt zich verantwoordelijk voor zijn welzijn. Ze probeert hem te helpen, zonder dat anderen dat merken. En zo stapelen de geheimen zich op …

Chloe heeft een krengerig zusje en twee ouders die heel verschillend zijn. Haar vader komt een stuk sympathieker over dan haar moeder, die nogal hard en onvriendelijk kan zijn. Moeder is drukker met haar campagne om kamerlid te worden, dan met andere dingen. Chloe is heel erg eenzaam en bloeit op dankzij Meneer Stink.

Recensie
Het boek speelt zich af tijdens de kerstvakantie en is eigenlijk een kerstverhaal in een modern jasje. Het verhaal zit strak in elkaar en er gebeurt erg veel in razendsnel tempo. En zoals het een soort van kerstverhaal betaamt, alles komt goed, ook met Chloe en haar moeder.

Meneer Stink is een leuk boek vol humor geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar of 9 jaar om zelf te lezen. Uiteraard kan je meneer Stink ook voorlezen aan jongere kinderen, maar naar mijn idee is de typerende Engelse humor soms wat te hoog gegrepen voor jongere kinderen. Dus nu is mijn oudste dochter van 10 jaar er lekker mee bezig en over een paar jaar kan haar jongere zusje het gaan lezen.

Meneer Stink is geïllustreerd door Quentin Blake die ook verantwoordelijk is voor de illustraties van de boeken van Roald Dahl. De illustraties in zijn kenmerkende stijl zijn vol humor. Dat begint al direct op de eerste bladzijden. De auteur vertelt dat meneer Stink er piekfijn en keurig gekleed uitziet, maar de tekening op de volgende bladzijde verraadt iets heel anders …

Mr Stink David Walliams
jeugdboek, hardcover, 224 paginas, Clavis
Bestel dit boek hier>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …