I Love Groente

Screenshot 2015-01-18 at 14.49.24I love groente is een ode aan groente in alle kleuren van de regenboog. Van de prachtig purperen aubergine tot fladderige frisgroene raapsteeltjes en van het knaloranje worteltje tot de sappige, blozende tomaat. Met 86 originele, maakbare, gezonde en natuurlijk vooral verrukkelijke recepten neemt culinair journalist Janneke Vreugdenhil je mee naar de groentehemel. De tijd dat groente een sufgekookt hoopje op je bord was náást dat grote stuk vlees, is definitief voorbij. Groente rocks!

Recensie
Heerlijk, een vegetarisch kookboek met een frisse uitstraling en mooie lay-out. Ik ben zelf niet vegetarisch maar houd wel erg van de smaken en vind het heel leuk om te zien dat het steeds meer uit het ‘stoffige’ jasje komt. Dit boek is hip, fris, handig ingedeeld en bevat vooral erg lekkere recepten.

IMG_0078

En, ook niet geheel onbelangrijk, met niet te veel gedoe en niet al te ingewikkelde ingrediënten die ik ook gewoon als niet vegetarische kok in huis heb. Als er specifieke ingredienten nodig zijn geeft ze aan waar je dat koopt en ook wat je anders als meer gangbaar alternatief kunt gebruiken. De schrijfster is, zoals ze zelf schrijft, een absolute omnivoor en dat merk je in het boek.

IMG_0079Het boek in ingedeeld op soort groente. Dat werkt erg fijn. Ik blijf anders altijd maar een beetje verdwaasd in zo’n boek bladeren en nu denk ik waar heb ik zin in en welk recept met dat ingredient spreekt me aan? Het bevat de categorieen groene blaadjes, wortels en knollen, pompoenen en paddo’s, bonen en erwten, aubergines en courgettes, tomaten en paprika’s, de familie ui, kool en co, mix en match, basics en nog een paar geweldige groenten tot besluit.

Er komen verschillende traditionele recepten langs en ik vind het fijn dat kort uitgelegd staat wat dat is. Ik ben niet echt een ervaren kok en vaak gaan ze er in kookboeken maar vanuit dat je weet wat een clafoutis een sofrito of een shakshuka is. IMG_0081Maar naast dat soort traditionele dingen staat er ook gewoon een ‘quiche die geen quiche is’ in, een ‘stampotje met rucola’ en’ 2 keer uien’ uit de oven.

De gerechten zijn hoofdzakelijk hoofd- of bijgerechten, maar ook een aantal salades, soepen en zoete gerechten zoals ‘zoete courgette cake met gember, walnoten en olijfolie’. Tijdens het maken van de gnocchi met wilde tomaten en balsamico merkte ik al snel dat de recepten erg goed te begrijpen en helder beschreven zijn.

Binnen een mum van tijd stond er een heerlijk gerecht op tafel wat ook nog eens leek op het plaatje in het boek. Ook hier worden alternatieven gegeven om de gnocchi eens te vervangen door spaghetti of een gevulde pasta.

IMG_9962

Ik vind het boek een aanwinst voor mijn setje kookboeken en het nodigt mij ontzettend uit om iets nieuws te koken, iets wat mij ’tussen kinderen en werken in’ maar heel zelden lukt.

I Love Groente – Janneke Vreugenhil
Bekijk op bol.comKookboek, recepten, 176 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_0080

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share