Ratatouille met couscous [Opperdepop-recept]

Screenshot 2015-03-13 at 11.03.40Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Gegaarde aubergine is lekker zacht van smaak en zorgt er samen met de couscous voor dat je kind leert op kleine stukjes te kauwen

Nodig voor 1-2 porties voor je kleintje:
75 g aubergine
75 g courgette
1 el olijfolie
50 g couscous
1 bosuitje
75 ml passata di pomodoro

Screenshot 2015-03-12 at 21.06.21Bereiding:
Snijd de aubergine en courgette in blokjes van ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten op niet te hoog vuur 10 min. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 min. Schenk de passata erbij en stoof 10 min.

Serveer de ratatouille met de couscous.

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.45

Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vergeten groenten [recept]

Vandaag heb ik een recept van een “vergeten” groente. Dit is de snijbiet. Vroeger werd …