Botel Bibalo: Een spannende ontsnapping

botrl bibalo een spannende ontsnappingBart en Bibi wonen met hun vader op een oud schip. Hij is daar een hotel begonnen: Botel Bibalo. Op een dag komt er een superberoemde zanger bij hen logeren. Hij wil een tijdje onderduiken op het schip, omdat hij dringend rust nodig heeft. Echt niemand mag dit weten. Bart en Bibi doen dus hun uiterste best om hem verborgen te houden, maar dat valt niet mee. Als blijkt dat de brutale roddelfotograaf Jaap Mug op de loer ligt, neemt de stress toe. Ze verzinnen een plan om de zanger van boord te smokkelen. En dat loopt niet helemaal zoals verwacht… 

Recensie:
Een spannende ontsnapping is het tweede boek over Botel Bibalo. Voor ons is het eerste deel – Een spetterend begin – onbekend, maar al snel blijkt dat botel bibalo  (2)dit geen enkel probleem is. De boeken kunnen prima afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

Na een korte kennismaking met Bart, Bibi en hun vader en Hotel Bibalo duik je direct het avontuur in. Er komt namelijk een nogal vreemd type in een enorm grote auto aan bij het botel. Al snel blijkt dat het de manager is van een BN-er. Na een grondige inspectie van de manager komt de beroemde zanger Nick Vrolink aan boord als gast van deze bijzondere hotelboot.

Bart en Bibi vinden het natuurlijk wel erg interessant dat een Bekende Nederlander op hun boot logeert. Maar helaas kunnen ze dat tegen niemand zeggen; Nick Vrolink is hier voor zijn rust en niemand mag dat weten. Als blijkt dat een fotograaf van de roddelpers lucht heeft gekregen van de verblijfplaats van de zanger, moeten ze allemaal hun stinkende best doen om te doen alsof dit niet zo is. Lukt het hen fotograaf Jaap Mug op het verkeerde been te zetten?botel bibalo

Wanneer ze uiteindelijk een plan bedenken om Nick ongezien van de boot af te krijgen, is het de vraag of ze dat ook gaat lukken. Natuurlijk gaat deze operatie niet helemaal zoals gepland en blijft de vraag: zal het hen lukken Nick Vrolink ongezien ergens anders onder te brengen? Een vrolijk én spannend avontuur in en rond het hotel op water.

Botel Bibalo: Een spannende ontsnapping – Vivian den Hollander
Zelf lezen, hardcover, 96 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …