Siens hemel [recensie]

siens hemel voorkantEr stonden zwarte wolken aan de hemel toen Sien vertrok.
De lucht rommelde.
De regen trommelde.
Maar wij hoorden alleen Siens laatste, allerlaatste adem.

Bij een afscheid lijkt de hemel soms oneindig zwart, maar voorbij dat zwart, hoe donker ook, komt toch weer kleur.

Recensie
Het boek Siens hemel is een prachtig prentenboek. Het vertelt op een mooie manier het verhaal van een hondje dat dood gaat en hoe volwassenen dit aan kinderen uit kunnen leggen.

bladzijde inhoud Siens hemel
Ik had dit boekje apart gelegd om een keer op een rustig moment met Xavi alleen te lezen. Onze tweeling van drie is naar mijn gevoel nog iets te jong voor dit boek. Gezien het onderwerp was het misschien ook wel beter om het met onze oudste van zes te lezen. Hij zat aandachtig te kijken naar de bladzijden, waar een grote zwarte wolk steeds kleiner werd en van vorm veranderde. Hij luisterde naar het verhaal dat ik rustig aan hem vertelde. Toch bleek aan het einde dat hij niet goed had begrepen waar het over gaat. Natuurlijk wel dat het over een hondje ging, maar dat deze dood gaat was eigenlijk niet echt binnen gekomen

inhoud Siens hemel

Xavi heeft ook nog niet een huisdier gehad, dat dood is gegaan, dus dat zou mee kunnen spelen. Omdat ik het wel fijn vond om het aan hem uit te leggen, heb ik dat toch maar gedaan. Zijn reactie was toen opeens ‘Oooh, dan is het helemaal niet erg om dood te gaan, want dan kun je boven de wolken, in de hemel gewoon verder spelen.‘ Ik zei toen tegen hem dat dat wel een hele fijne gedachte zou zijn en werd er vreemd genoeg zelf ook een soort van mee getroost!

Siens hemel voorlezen 1

Bibi Dumon Tak heeft nog meer mooie, ontroerende verhalen geschreven waar dieren in voorkomen. Zo is onder meer We gingen op Krokodillenjacht ook een echte aanrader!

Siens hemel – Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Querido Kinderboeken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share