Klassieker “Welterusten, kleine Beer” als familievoorstelling [verslag van de première]

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee, en alle fonkelende sterren.

Eindeloos heb ik het boek Welterusten, kleine Beer, voorgelezen. Eerst aan mijn oudste zoon, later ook aan de tweeling. Wat mij betreft hoort het in de lijst van klassiekers, het is zo prachtig! Ik keek er dan ook echt naar uit om naar de theatervoorstelling van Theater Terra te gaan met de tweeling, voor de première van de familievoorstelling Welterusten, Kleine Beer.

En we werden niet teleurgesteld. Het verhaal begint ermee dat een vader het boek ‘Welterusten, kleine Beer’ voorleest aan zijn dochter en eindigt met het verhaal uit het boek, met grote Beer en kleine Beer. Er tussen in is kleine Beer zowel de knuffelbeer van het meisje, als de kleine Beer in de verhalen die het meisje voor haar knuffel verzint.

Schitterend gedaan, erg intensief voor de acteurs want beide beren hebben meestal twee acteurs bij zich die de lieve poppen-beren bedienen. Hierdoor is met name kleine Beer erg komisch. Hij is sowieso enorm enthousiast en door het gedribbel en de vele bewegingen, komt zijn drukke, vrolijke karakter nog meer tot zijn recht. De zang en de stemmen zijn erg goed, de liedjes leuk en het blijft heerlijk om naar een voorstelling te gaan waar ook kleine kinderen van meegenieten en hen hardop te horen meeleven en meedenken.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of vier. Er zaten ook veel jongere kinderen in de zaal en die hebben zich prima vermaakt, ook al begrepen zij misschien niet het hele verhaal. Er valt immers voldoende te beleden en behalve wanneer kleine Beer in het water valt, is het niet echt spannend voor kinderen. Kortom: weer een prachtige productie van Theater Terra en een aanrader voor het hele gezin!

Welterusten, kleine Beer, door Theater Terra, in het kort:
Spel: Wesley de Ridder, Linda Korevaar, Marieke Labeur en Robin Hissink | Gebaseerd op de boeken van: Martin Waddell & Barbara Firth | Script & Liedteksten: Dick Feld | Muziek: Fons Merkies | Regie: Fons Merkies| Decorontwerp: Joris van Veldhoven | Poppen- & Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Productieleider: Lonneke Tolman | Producent: Michiel Morssinkhof
Voor de speeldata, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share