Gouden of zilveren sieraden: voor welke kleur ga jij?

Sieraden zorgen altijd voor een mooie twist, hoe oud of jong je ook bent. Bij een klein kindje staan oorknopjes en armbandjes bijvoorbeeld enorm schattig en wanneer je ouder bent maakt een mooie ketting of oorringen jouw look helemaal af. Toch is er altijd een twijfel: ga ik voor mezelf of mijn kind voor gouden of zilveren sieraden?

Gouden sieraden
De één vindt het fantastisch en de ander vindt het drie keer niets. Je houdt van gouden sieraden of je houdt er niet van, zo simpel is het. Gouden sieraden zijn duurder dan zilveren sieraden en daarmee ook kostbaarder. Niet alleen is deze kleur sieraden een stuk duurder, ook is goud veel sterker dan zilver. De kleur goud wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld een trouwring, een verlovingsring of als ‘baargoud’. Bij gouden sieraden denken we vaak aan geelgoud, maar er bestaan nog meer verschillende kleuren goud.

Geelgoud
Geelgoud is eigenlijk de kleur goud die we echt kennen, dit wordt ook wel de klassieke kleur goud genoemd. Geelgoud is niet puur goud, het wordt met materialen gemengd en zo ontstaat het karaat. De 14 karaat sieraden, die bij ons het meest bekend is, bestaat uit 58.5% puur goud.

Rosé goud
Bij een rosé gouden kleur is de materialenmix aangepast. Wanneer er bij de standaard kleur geelgoud meer koper wordt toegevoegd zal er een mooie rosé gouden kleur ontstaan. Deze rosé gouden kleur is vooral de laatste jaren trendy geworden. Je ziet tegenwoordig zelfs trouwringen van rosé goud.

Witgoud
Net zoals bij rosé goud is ook bij witgoud de materialenmix aangepast. Ten opzichte van de kleur geelgoud is er in witgoud extra zilver, zink of palladium verwerkt. Deze drie kleuren zorgen ervoor dat het oorspronkelijke geelgoud uiteindelijk een witgouden kleur krijgt. Vaak wordt witgoud verward met zilver, maar witgoud is allesbehalve zilver. Het is veel sterker en duurder dan dat.

Zilveren sieraden
Zilver is zoals we hierboven al schreven goedkoper dan goud. Je kan het sneller kopen en daardoor dragen ook meer mensen deze kleur. Onder de kleur zilver heb je geen andere kleuren vallen, bij deze kleur is het simpel: zilver is zilver. Natuurlijk heb je ook sieraden met een zilveren coat, maar je zal zien dat daarbij snel verkleuringen optreden.

Welke huidskleur past het beste bij goud en zilver?
Je hoort vrouwen heel vaak zeggen: ‘Maar die kleur staat helemaal niet bij mijn huid’. Ook dat heb je vaak met de kleuren goud en zilver. Vooral de kleur goud staat je of staat je niet. De kleur goud past het beste bij mensen met een warme ondertoon in de huid, ook wel de iets getinte of donkere huid. De kleur zilver staat vaak bij iedereen, maar zie je het meeste bij mensen die een koelere ondertoon hebben in de huid. Hieronder valt mensen met een fletse of lichtere huid. Maar ook als je een donkere huid hebt kan zilver een hele goede match zijn.

Trend: goud en zilver tegelijkertijd dragen
Wanneer je niet kunt kiezen kun je natuurlijk de kleuren goud en zilver samen dragen. Wanneer je bijvoorbeeld een zilveren armband heb gehad van je man voor de geboorte van jullie eerste kind, maar jullie trouwringen goud zijn. Veel mensen dragen hun sieraden in één en dezelfde kleur, maar dit hoeft voor jou helemaal niet zo te zijn. Het is op dit moment zelfs een heuse trend om goud en zilver door elkaar te dragen. Zilveren oorbellen, een gouden ketting en een mix van zilveren en gouden ringen. Tegenwoordig kan het allemaal, als je het maar met plezier draagt.

Gouden of zilveren sieraden met een steen
Je hebt alle soorten sieraden, zowel met als zonder steen. Stenen zoals zirkonia’s en diamanten zie je vaak terug in ringen of oorbellen, zeker bij sieraden voor vrouwen. Hieronder leggen we het verschil tussen de zirkonia en de diamant uit.

Zirkonia
Zirkonia is een kunstmatige steen die dezelfde sprankeling heeft in het licht als een diamant. Een groot verschil is dat een zirkonia helemaal niet kostbaar is en een diamant wel. Toch zien veel mensen het verschil niet tussen een zirkonia en een diamant en daar wordt het ook wel gezien als een goede vervanger, maar dan voor een leuke betaalbare prijs.

Diamant
Diamant is een steensoort die ook wel de hardste steen op aarde wordt genoemd. Doordat het zo moeilijk is om diamanten te winnen is deze steensoort zeer prijzig. Van alle diamanten is daarnaast ook maar één vijfde deel geschikt om verwerkt te worden in sieraden. Kun je voorstellen hoe schaars deze steensoort is.

Sieraden bij kinderen
Je ziet steeds meer kindjes met sieraden. Een leuke ringetje met een lieveheersbeestje, zilveren oorbellen of een zilveren armband. Wat ze ook kiezen, het staat automatisch hartstikke schattig. Bij Lucardi kun je naast prachtige gouden en zilveren sieraden ook mooie sieraden voor kinderen kopen, voor als je kindje bijvoorbeeld voor de eerste keer oorbellen krijgt.

Eerste keer gaatjes in de oren
Het ene kindje heeft met een paar maanden al kleine oorbelletjes in haar oren zitten en het andere kind krijgt oorbellen rond de leeftijd van 6. De eerste keer gaatjes prikken is en blijft spannend. Want hoe gaat jouw kindje erop reageren? De eerste weken zijn altijd pittig, maar daarna kan je kind de leukste oorbelletjes in haar/zijn oren doen.

Armbandje met naam
Een gouden of zilveren armband is altijd een goed idee voor een kind. En helemaal leuk is het als daar ook nog haar of zijn naam in staat gegraveerd. Zulke armbandjes bewaar je de rest van je leven en is altijd nog leuk om te dragen.

Eerste ringetje
Een ringetje is altijd speciaal, maar een eerste ring? Dat is toch zo leuk. Meisjes hebben vaak een ringetje met een lieveheersbeestje, een unicorn of een paardje. Waar jongens eerder gaan voor een stoere kleine zegelring of een ring met een ingegraveerde voorletter.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share