Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 2]

Kamperen in Archeon, dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je vakantieplannen maakt. Echter…. het is een fantastische ervaring en zeker iets om te overwegen wanneer je met je gezin in eigen land een fijne tijd wilt hebben.

Om alvast een indruk te krijgen, kun je op onderstaande link klikken:

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 1]

Vuurplaats
Wij (mijn drie kinderen van 17, 14 en 14 en ik) zijn een lang weekend geweest. Je mag dan op vrijdag al de hele dag in het park. Halverwege de middag kun je inchecken en ook in je tent. De tenten staan ruim opgesteld op een groot grasveld met een vuurplaats in het midden. De douches zijn keurig en staan iets buiten het veld en de toiletten staan op het park zelf.

Hout
De tent heeft geen stromend water (zoals het hoort bij kamperen!) maar wel electriciteit en hele goede bedden. Alles is nieuw en passend bij de sfeer van Archeon: veel hout, dierenvellen, aardewerk servies etc.

Verse kruiden
Wat ik zelf echt heel leuk vond was de grote veranda, met een heerlijke bank om in te lezen, en een ruime tafel om spelletjes te doen en te eten. Er stond lavendel, om een takje van naast je bed te leggen voor heerlijke dromen, en citroenmelisse om de muggen af te weren (we hebben er geen gezien!). Verder kon je zelf thee maken met de verse munt die er stond.

Streekproducten
Binnen is er een inductie kookplaat en een koelkast. Die laatste heb je wel nodig want je wordt heerlijk verwend met producten uit de streek die bij het ontbijt passen. Ik verklap niet wat het allemaal was, maar kan je wel vertellen dat het overvloedig was en overheerlijk!

Vers ontbijt
Er was ook meer dan voldoende vers fruit en iedere ochtend kregen we (nog warme!) verse broodjes en iets extra’s erbij… Neem daarbij de vele mooie bloemen en de verzorgde omgeving en je bent echt helemaal verwend op je vakantie!

Programma
Er is een programma wat natuurlijk niet verplicht is, maar wel aan te raden. Op die manier zie je namelijk veel meer van het park dan wanneer je op eigen houtje gaat. De Archeo-tolken zijn een bron van informatie die voor iedere leeftijdsgroep en achtergrond interessant is. Daarnaast krijg je uitgebreid de mogelijkheid om ook dingen te doen, zoals vuur maken, een armbandje maken uit gras, boogschieten, de toekomst voorspeld te krijgen 😉 en een sieraad maken.

Wil je meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten van een weekend of een mid-week kamperen in Archeon? Klik dan op <deze link>

Mijn jongste zoon, 14 jaar, heeft zijn eigen verslag gemaakt van ons lange weekend in Archeon. Hieronder deel 2:

Dag 3: Zondag 

Vandaag was de laatste hele dag in het Archeon. We hadden eerst weer ontbijt. Elke dag kregen we eigenlijk verse broodjes. Na het eten kregen we de laatste rondleiding, een rondleiding door de tijd van de Romeinen.

Daar was net zoals in de prehistorie een mix van rondlopen terwijl er dingen verteld worden. En dingen doen.

We hadden bijvoorbeeld een wedstrijd gedaan waar je duizelig werd en je moest gaan rennen. Er werd wat uitgelegd over de soorten helmen en andere bescherming die gebruikt werd. We keken rond in het badhuis waar er een verspringwedstrijd werd gedaan, en spelden werden gemaakt. We bezochten een tempel en gingen kijken naar een pottenbakkerij.

Na deze rondleiding waren alle rondleidingen klaar. We gingen weer zelf wat doen. In de avond aten we pannenkoeken in het kloosterhuis.

Daarna gingen we weer naar de tent. Je mag na sluitingstijd nog het park in. Mijn broer en ik gingen dat doen. Je kunt gewoon samen naar de speeltuin of de dieren welterusten wensen.

Het was heel leuk om rond te lopen door een leeg Archeon. Zeker een aanrader als je gaat slapen bij het Archeon.

We hadden veel regen in de avond. Dat was niet erg want we hadden toch veel plezier. En mijn oudere broer kon ook in de regen een vuur maken!

Dag 4: Maandag

De laatste dag. We gingen zwemmen in het badhuis voordat Archeon open ging. Je mag alleen maar in het zwembad na sluitingstijd, dus dat kan alleen maar als je gaat kamperen daar. We kregen nog een laatste keer de verse broodjes en we begonnen toen met het opruimen van de tent. Daarna was het alles inpakken in de auto, nog even langs de dieren en naar huis rijden. We hadden nog een dag mogen blijven, maar dat kon niet omdat er andere afspraken waren.

We gaan wel nog een keer terug deze vakantie want er is nog veel meer te doen!

Het was een hele leuke vakantie met alleen maar aardige mensen. Ik heb veel geleerd op een leuke interactieve manier. En de extra dingen die je kan doen als je kan blijven slapen zoals, buiten sluitingstijd lopen en in het zwembad is ook heel leuk. Het is dus zeker een aanrader.

Hieronder nog meer informatie over kamperen in Archeon:

Expeditie Archeon – voor het hele gezin

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het gevoel van thuis waar de kinderen kunnen doen en laten kunnen wat ze willen!

Op vakantie gaan met een gezin kan voor veel moeders een echte uitdaging zijn. Zo …