Het boek van Leo – Zelf lezen – AVI M3 [recensie]

Ken je Leo uit Vinci? Dit is hem. Leo tekent graag. Ook zoekt hij werk. Hij is goed met verf en klei. Leo stuurt een brief aan Ludo. Kan die hem aan werk helpen? Vast wel …

Recensie
Dit boek is er een uit de serie van Zelf lezen over Lang geleden… De serie bestaat in totaal uit vier boeken met bijzondere historische verhalen over Rembrandt van Rijn, Leonardo da Vinci, Albert Einstein en Antony Fokker. Deze boeken hebben een oplopend AVI-niveau van respectievelijk AVI Start, M3, M4 en M4.

In dit boek gaat het over de vriendschap die ontstaat tussen Leonardi da Vinci en Ludo. Leo houdt van schilderen, tekenen en hij maakt graag beelden. Hij schrijft een brief naar Ludo en vraagt hem om werk en gaat vervolgens een mooie muurschildering maken in de eetzaal en hij maakt een beeld in de vorm van een paard voor in de tuin.

 

Leo maakt ook heel veel bijzondere tekeningen, maar Ludo gelooft niet zo in alle ideeën van Leo. Na veel jaren komen ze elkaar weer tegen wanneer Leo bezig is met zijn Mona Lisa.

Onze zoon Xavi van 7, heeft dit boek zelf gelezen en gaf aan dat hij het leuk vond om te lezen. Er wordt heel veel informatie in gegeven in een stijl die voor kinderen in groep 3 en 4 goed te begrijpen zijn.

Het boek is opgebouwd uit meerdere hoofdstukken dus als kind kun je het even wegleggen, om later weer in verder te gaan. Of het voor hem helemaal duidelijk was dat dit over de beroemde schilder Leonardo da Vinci ging, weet ik niet zeker, maar leerzaam was het absoluut. En waarschijnlijk begint er wel gelijk een belletje bij hem te rinkelen wanneer er op school een geschiedenisles wordt gegeven en de naam Leonardo da Vinci valt.

Het boek van Leo – Arend van Dam
Hardcover, AVI M3, 32 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …

Share
Share