Prismalo – aquarel-kleurpotloden van Caran d’Ache [recensie]

Caran d’Ache aquarelkleurpotloden Prismalo:
* Superieure kwaliteit aquarel kleurpotloden.
* Met dunne sterke potlood stift.
* Excellente lichtechtheid.

De potloden hebben een hexagonale vorm en bevatten water oplosbaar, dun en sterk grafiet van 2,95 mm. De potloden zijn gemaakt van het beste cederhout uit FSC-gecertificeerde plantages.

Recensie
Caran d’Ache, dat merk ken ik nog van “vroeger” en stond toen al voor goede kwaliteit. Erg leuk dus om nu weer een mooie doos met 12 potloden in huis te hebben. Mijn dochter was ook enthousiast, zeker na het samen bekijken van onderstaande video:

Aan de slag dus! Eerst een vlinder proberen zoals in het filmpje:

Zoals wel vaker, ziet het er bij ons beduidend anders uit… Maar dat mag de pret niet drukken, we gaan gewoon verder experimenteren.

Het “voor de helft kleuren en dan dubbel-vouwen” lukt niet zo goed, ook niet met het getekende hartje. Waarschijnlijk hebben we niet het juiste papier en moet het wat dikker gekleurd worden, we gaan het zeker nog een keer proberen. Wat we wel zien is dat de kleuren mooi in elkaar over kunnen lopen wanneer je water gebruikt. De regenboog is al erg goed gelukt!

De volgende dag, we gaan nog een keer een vlinder maken, maar dan samen. Met de tong uit haar mond kleurt mijn dochter zo mooi als ze kan en we gebruiken een heleboel van de kleuren om er een vrolijk geheel van te maken. Dan gaan we aan de slag met de kwastjes en water… En, het resultaat mag er zijn: “Bruin-Vlekje, de vlinder”:

Papa heeft inmiddels ook zin gekregen om te gaan kleuren met zijn dochter. Ze gaan samen aan de slag. De Trotse Vader van mijn kinderen maakt de “tekening-die-hij-altijd-maakt”, hij heeft het nog van zijn opa geleerd en onze dochter is er erg blij mee. Zelf heeft ze ook iets moois voor papa gemaakt:

 

We zullen nog een heleboel moeten oefenen om resultaten zoals in onderstaande video te kunnen krijgen, maar…..

Het is enorm leuk om te doen, en de combinatie tussen “gewoon tekenen en kleuren” en er met water een soort aquarel van maken, maakt dat je toch andere resultaten krijgt. Dochterlief heeft de smaak echt te pakken en verrast ons steeds met nieuwe tekeningen, kijk maar eens hoe trots ze is op deze mooie, kleurige vlinder:

Een doos van 12 Prismalo aquarel kleur-potloden van Caran d’Ache bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Vlindervrienden en het Grote Avontuur

Vlindervrienden en het Grote Avontuur is een Canadese animatiefilm die door Just Entertainment naar Nederland …

Share
Share