Meegenomen

Op een Engels politiebureau wordt een jonge vrouw ondervraagd. Jennifer Kendall heeft zichzelf zojuist aangegeven en geeft toe een peuter te hebben ontvoerd en een jaar lang bij zich in huis te hebben gehouden. Het jongetje, dat ze Arthur noemt, werd verwaarloosd en mishandeld door zijn verslaafde moeder. Jennifer brengt de rechercheurs tot wanhoop omdat ze alles wil vertellen behalve waar de driejarige Arthur nu is. Psycholoog Stephanie wordt erbij gehaald. Aan haar wil Jennifer nu wel uitleggen waarom ze niet kan zeggen waar het jongetje nu verblijft. Langzaam ontvouwt zich een
dramatisch verhaal over Jennifers troosteloze jeugd. Maar waarom kijkt ze steeds vaker op de klok?

Recensie
Het boek heeft een prettig begin. Je zit snel in het verhaal en wilt graag verder lezen. Ook is de verhaallijn vrij snel duidelijk. Het verhaal wordt gedetailleerd beschreven en geeft je als lezer aardig wat overdenkingen: Wat doe je als je ziet dat een moeder haar kind verwaarloosd? Grijp je in en op welke manier? Vind je dat Jennifer goed gehandeld heeft of moet ze toch gestraft worden? Als je door het boeiende begin heen bent moet echt wel even doorzetten om door te blijven lezen. Het middenstuk van de thriller is erg langdradig. Dat is erg jammer want de kern van het verhaal is wel heel boeiend. Ook het einde is pakkend. Een goed boek, jammer dat het te uitgebreid is beschreven….

Meegenomen-Claire Brown
Thriller, hardcover, 304 pagina’s, the house of books
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Hilde

bcroonen@home.nl'

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share