Samen koken: Gevulde bootjes

Ik ben gezegend met een dochter die graag in de keuken mee helpt. Gelukkig is ze ook een goede eter, dus meestal zijn “aantrekkelijke namen” bedenken niet nodig. Al heeft mijn dochter sinds ze kan lezen, wel door dat recepten doorgaans een naam meekrijgen. Dus als ik in de keuken sta vraagt ze met enige regelmaat: “wat eten we?” En als ik gewoon benoem wat er op tafel komt, vraagt ze: “nee, hoe heet het recept?” Tja, daar sta je dan een zelfbedachte creatie in elkaar te flansen… Ehh… het heet… ehh… Gevulde bootjes!
Het leuke van deze bootjes is dat je de inhoud steeds weer kan veranderen, waardoor je variatie ten over hebt. In dit recept heb ik zoete puntpaprika gebruikt, maar uiteraard kun je hetzelfde doen met gewone paprika’s.

De ingrediënten kun je aanpassen naar jouw gezin; zelf ben ik een grote eter en dit gebruikten wij voor 1 volwassene en 1 kind (er was nog wel wat over)
P1010099–  110 gram (zilvervlies)rijst
– 200 gram gehakt (dit kan ook vegetarisch gehakt zijn)
– 1 ui
– klein blikje maïs
– 2 rode zoete puntpaprika’s
– peper / zout naar smaak
– circa 50 gram geraspte kaas (zodat alles lekker bedekt is met kaas)

Bereidingswijze:
Snijd de paprika’s in de lengte door midden, verwijder zaadlijsten en kook de paprika ze circa 5 minuten. Laat uitlekken en leg in een ovenschaal.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Snipper de uien; bak het gehakt rul in een koekenpan en bak de gesnipperde ui mee.
Wanneer gehakt gaar is, voeg de gekookte rijst en het uitgelekte blikje maïs toe. Roer door elkaar.
Vul de paprikahelften met het rijstmengsel; past niet alles in de paprika’s, verdeel dan de rest gewoon over en om de paprika’s heen.
Strooi geraspte kaas over het gerecht en plaats nog tien minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

Voor jonge kinderen is hier niet zo veel om mee te helpen, maar zij zullen met een klein beetje hulp al het idee hebben dat ze best veel hebben gedaan. Laat ze kiezen wat er door de rijst gaat bijvoorbeeld, de paprika’s vullen is ook een leuk klusje en kaas strooien over het geheel is ook goed te doen. Oudere kinderen kunnen eventueel helpen met snijden van de groente. 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Heerlijke zelfgemaakte paprikasoep [recept]

Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep …

Share
Share