Als Verdriet op bezoek komt

Ons gezin heeft door het overlijden van een vriend met ALS de afgelopen weken veel met Verdriet te maken gehad. Ik heb gemerkt dat mijn drie kinderen er allemaal anders mee omgaan. En dat er ook na een aantal weken, nog steeds Verdriet is. Het prentenboek Als Verdriet op bezoek komt, komt dus op een goed moment…

Inhoud
Soms komt Verdriet onverwacht langs. Het volgt je en komt zo dichtbij dat je bijna geen adem meer kunt halen. Je kunt proberen het te verbergen. Maar het is net alsof je zelf Verdriet bent geworden. Probeer er niet bang voor te zijn: geef het een naam. En dan blijkt dat deze ongebruikelijke gast niet hoeft te zijn wat hij lijkt…

Mening
Ik heb Als Verdriet op bezoek komt, voorgelezen aan mijn dochter. Ze werd er emotioneel, verdrietig van en dat raakte me. Ze vertelde dat zij Verdriet het liefst wegstopt. We hebben gesproken over wat ze ook zou kunnen proberen. ‘Tekenen’ leek haar wel wat, maar dan op een manier dat Verdriet er zou mogen zijn.

Als Verdriet op bezoek komt, is een prachtig boek. Mooie, rustige tekeningen die me qua stijl deden denken aan Paultje en het paarse krijtje. De tekeningen en teksten duiden precies wat er bedoeld wordt: Verdriet kan zomaar aanwezig zijn. Naast je, in de kamer of in jezelf. En wat dan? Verdriet laat zich namelijk niet zomaar wegstoppen. Verdriet wil soms gewoon weten dat het er mag zijn.

Door het boek samen met je kind te lezen, kun je een heleboel duidelijk maken en ook aanknopingspunten vinden om met je kind over Verdriet en andere emoties te praten. Het is ook een prima cadeauboek, vooral omdat de manier waarop met Verdriet omgegaan wordt, uit gaat van de persoon zelf. Er wordt geen steun gevraagd aan bijvoorbeeld een ouder maar het kind krijgt zelf allerlei mogelijkheden om met Verdriet om te gaan, zoals je dat als volwassene ook meestal zelf moet leren doen.

De maximale score van 5 sterren voor dit hele goede boek!

Als Verdriet op bezoek komt – Eva Eland
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

13 december 2020 – Wereldlichtjesdag

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Dit jaar valt Wereldlichtjesdag vrij laat, midden …

Share
Share