Money Mama

Samen een kind – wat moet je dan juridisch en financieel regelen voor je gezin? Voor veel vrouwen een regelrechte uitdaging. Maar al te vaak regelt manlief dit soort ‘gedoe’. Maar als je gaat samenwonen of een kind krijgt, veranderen er bepaalde zaken. Die moeten wel goed geregeld worden!

Money Mama spoort vrouwen aan om het heft in eigen hand te nemen. Zo eng is een belastingenvelop niet en zo ingewikkeld blijkt de inhoud van een samenlevingscontract niet te zijn. Met leuke voorbeelden uit de praktijk en nuttige informatie laten de auteurs zien dat je dit papierwerk met gemak aankunt.

Dit boek geeft antwoord op vragen als:

–          Is mijn vriend voor de wet ook echt de papa van mijn kind?
–          Wat kun je het beste regelen voor de geboorte, en wat daarna?
–          Willen wij trouwen of kiezen we voor samenwonen zonder of met een samenlevingscontract?
–          Hoe duur zijn kinderen eigenlijk?
–          Kunnen we het ons permitteren om minder te werken?
–          Wat moeten we regelen voor als er onverwachts iets met ons gebeurt?

Recensie
Was het vroeger eigenlijk not-done om zwanger te zijn voordat je getrouwd was, tegenwoordig ligt dat allemaal heel anders. Steeds vaker worden er kinderen geboren waarvan de ouders niet getrouwd zijn. Soms wonen ze al wel samen, maar ook gebeurt het vaak genoeg dat ze allebei nog een eigen huis hebben.

Ben jij zwanger of wil je dit worden en zijn jij en je partner niet getrouwd? Dan is dit boek een prettig naslagwerk om te lezen.

Overzichtelijk staat hierin vermeld wat je moet regelen en wanneer dit moet gebeuren. Wanneer je dingen zowel voor als na de geboorte kunt regelen, staat er bij vermeld wat de voor- en nadelen zijn voor het moment dat je kiest om dit te regelen.

Wie de tips in dit boek ter harte neemt kan als ongetrouwde (aanstaande) mama ‘s avonds met een gerust hart in bed stappen. Want het slaapt toch het prettigst als je weet dat alles goed geregeld is voor je kind.

Lees ook:
Einde van de scheiding in zicht
Uithuwelijken? Uit de ouderlijke macht!
Lesbiennes eisen geld van spermadonor

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waar je als alleenstaande moeder op moet letten bij het kopen van een huis

Als alleenstaande moeder kan een hypotheek afsluiten voor een nieuwe woning best lastig zijn. Er …

Share
Share