Kunst door kinderen

Het boek Echte kunst maak je zo van Marion Deuchars is een stimulans voor het ontwikkelen van de creativiteit van jouw kind. Kijk de kunst af van kunstenaars als Picasso, Mondriaan, Calder, Matisse, Van Gohg, Pollock en Klee. Dit boek is eigenlijk een heerlijk kleurboek voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar. Geef bijvoorbeeld Mona Lisa een glimlach, kleur zelf de zonnebloemen van Van Gogh en maak je eigen Mondriaan.

Recensie
Het boek is eigenlijk opgebouwd n.a.v. verschillende kunstenaars. Bij elke kunstenaar leer je iets over de kunstenaar zelf, waarmee deze kunstenaar bekend is geworden en om diens technieken zelf toe te passen. Naast dit informatieve stukje bij elke kunstenaar, kunnen je kinderen vooral lekker zelf aan de slag. Spelenderwijs leren ze dus ook nieuwe technieken en manieren om met een tekening of schilderij aan de slag te gaan. Dat kan op een los vel met een eigen idee of je zoon of dochter kan helemaal los gaan in dit boek.

Dit kleurboek of kunstboek (hoe je het ook wil noemen) is een ontzettend leuk boek voor kinderen die verder willen dan een standaard kleurplaat of tekening van een huis, prinses of weiland. Dit boek is echt voor die kinderen die geïnteresseerd zijn in schilderen en tekenen. Voor hen is dit echt een ontzettend goed boek omdat ze leren en kleuren / schilderen / tekenen kunnen combineren. Zowel voor de onderbouw als de bovenbouw van de basisschool. Want ze kunnen het zelf zo moeilijk of makkelijk maken als ze zelf willen. Een aanrader!

Echte kunst maak je zo – Marion Deuchars
Kleurboek, paperback, 224 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Let op: de afbeeldingen hieronder zijn van het Engelse boek. Natuurlijk zijn de teksten in de Nederlandse versie in het Nederlands geschreven.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Omdat de muze [bespreking]

Het bijzondere verhaal van een kunstenares die haar eigen keuzes durfde te maken, tegen de …

Share
Share