Meiden in de moestuin

Meiden in de moestuin is een onmisbaar handboek voor de jonge vrouw van nu, die voortdurend op zoek is naar de juiste balans tussen haar drukke baan en haar gezin. Ze wil wel haar eigen groente en fruit telen, maar niet het hele weekend in de aarde wroeten. Dit boek is vooral bedoeld voor beginnende tuiniers en staat vol simpel en praktisch advies per seizoen, veel tips en trucs voor succesvol tuinieren, heerlijke recepten en leuke weekendprojecten, waarmee je het beste kunt halen uit iedere buitenruimte, hoe klein die ook is.

Weet wat je moet kweken, hoe en wanneer, of je nu een achtertuin hebt of alleen een vensterbank.
Van kruiden uit eigen tuin tot het maken van mojito’s, van bramen voor een ontbijtsmoothie tot zongedroogde tomaten voor een verrukelijke Griekse zomersalade.

Geschreven door Ales Mitchell, schrijfster en tuinier, die al meer dan zes jaar haar eigen fruit, sla, kruiden en groente teelt. Ze studeerde aan de Chelsea Physic Garden en heeft sinds 3 jaar een columm in de Britse krant the Sunday Thelegraph, waarin ze ingaat op onderwerpen variërend van het bestrijden van slakken tot de beste handcreme voor na een dag werken in de buitenlucht.

Recensie:
Een boek over tuinieren, bij mij op tafel? Het moet wel een heel bijzonder boek zijn, gezien ik helemaal niets met tuinieren heb, en twee linker handen als het gaat om groene vingers, maar wat is het leuk omschreven!

In het boek wordt  alles met een moeilijkheidsgraad aangegeven, doormiddel van schepjes. 1 schepje is voor mij te doen, 4 schepjes waag ik mijzelf (nog) maar niet aan. Ook wordt duidelijk aangegeven wanneer je moet zaaien en waar.  Dit kan dus ook gewoon een vensterbank zijn!

In het boek meiden in de moestuin wordt duidelijk uitgelegd wat je nodig hebt aan gereedschap, wat je moet doen, en waar het mis kan gaan. Volg je alles op, dan is er een kleine kans dat het mis gaat, zelfs voor mij! In “meiden in de moestuin” kom je gietertjes tegen, een tuin trucje. Lepeltjes staan voor recepten, bloempotjes voor een weekendproject en worden alle seizoenen omschreven.
Van aardbeien tot boerenkool het komt allemaal aan de orde in “meiden in de moestuin”.

Een leuk omschreven boek, met hele vrolijke  tekeningen! Zelfs iemand zonder groene vingers krijgt de voorjaarskriebels met dit boek!

Meiden in de moestuin – Alex Mitchell
141 pagina’s – Paperback – Nederlands – Kosmos uitgevers
Bestel dit boek bij bol.com>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Schat, maai jij het gras “even”?

Een tuin & kinderen betekent meestal: gras. Wanneer je een stukje grasveld in je tuin …

Share
Share