Sinterklaas-cake met appel en pepernoten [recept]

Vanmorgen had ik zin om eens iets nieuws te proberen: een Sinterklaas-cake. Behalve dat hij er gezellig uit ziet en past bij het vieren van Sinterklaas, is hij ook nog eens erg lekker! En dochterlief heeft gezellig geholpen.

appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-5 appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-7 appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-6

Nodig (voor één cake, ik heb er meteen 2 gebakken; wanneer je dat ook wilt doen, moet je natuurlijk 2 keer zoveel nemen):
appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-1Cakebeslag (ik heb mix voor boerencake genomen, lekker makkelijk op een drukke dag als vandaag!)
2 appels (ik nam goudrenetten)
Citroen
Pepernoten (ik blijf ze zo noemen, maar ze schijnen officieel kruidnoten te heten)
Boter

Bereiding:
Bereid cakebeslag zoals je dat gewend bent (of zoals het op het pak staat 😉

Verwarm de oven voor. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Pers de citroen uit en meng het sap door de appelstukjes. Spatel de appelstukjes door het cakebeslag.

appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-3

Vet de cakevorm in. Spatel de pepernoten door het appel-cake-beslag. Ik heb vrij veel pepernoten gebruikt, ongeveer een halve zak die ik had gekocht. Je kunt ze uiteraard ook zelf bakken wanneer je tijd / zin hebt, klik dan hier voor het recept van pepernoten >>>>

Doe het beslag in de cakevorm en ga met een spatel langs de randen, zodat de cake daar iets lager is dan in het midden. Zet in de oven (kijk op de verpakking hoe lang / welke temperatuur; bij mij moest de cake één uur op 160 graden).

appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-4 appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-8

Wanneer de cake klaar is, heel even af laten koelen voordat je hem uit het cakeblik haalt. En dan uiteraard smullen!! Lekker met warme chocolademelk erbij!

Fijne Sinterklaasdag!

appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-9 appel-pepernoten-sinterklaas-cake-recept-copyright-trotse-moeders-10

Voor andere Trotse-Moeders-recepten, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …