Ruimtefeestje bij Disney [verslag]

Vanaf 23 mei is op Disney Junior een nieuwe serie te zien: Miles van Morgen. Deze animatieserie speelt zich af in de ruimte en heel toepasselijk werd de ‘lancering’ gevierd met een echt ruimtefeestje!

Samen met 4 kinderen van 8 – 9 jaar, waaronder mijn eigen tweeling naar de 19de verdieping van Disney HQ. Dat is al een avontuur op zich, je kunt er prachtig uitkijken, onder andere over Schiphol waar vliegtuigen opstegen en landen.

miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-5 miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-6

Maar we wilden natuurlijk meer zien van bóven de atmosfeer, want daar wonen, werken en spelen Miles en zijn familie (en robot-struisvogel Merc).

miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-4Eerst feest: ontvangst met een glaasje ‘toekomstdrank’ en ‘spacecake’ (oftewel een blauw, licht bubbelig en erg zoet drankje in een echt (kunststof) champagneglas en een muffin met een blauwe crème er op. Geen verboden middelen hoor!). En her en der stonden nog veel meer lekkere dingen, van chocoladecake en spiesjes met banaan en aardbei (mmmm) tot allerlei soorten drinken.

De kinderen kwamen echter nauwelijks toe aan smullen. Ze kregen een stickerkaart en er moesten stickers verdiend worden met diverse opdrachten. Ringen gooien, op het waveboard van Miles en knutselen, er werd enorm genoten!

miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-1 miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-2 miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-3

Vervolgens met popcorn de Disney bioscoopzaal in. miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-9In de popcorn zat een lichtgevend staafje waardoor de meeste kinderen volledig vergaten waar ze eigenlijk voor kwamen 😉

Screenshot 2015-05-21 at 17.06.36Gelukkig was er een prijsuitreiking wat natuurlijk erg spannend is. Erg leuk was dat de vriendin van mijn dochter met maar liefst 45 punten het hoogst gescoord had van alle meisjes en een enorme Tinkerbell pop won!

En toen mochten we -als eerste in Nederland, en dat maakt indruk op kinderen! – de eerste twee afleveringen van Miles van Morgen zien en was het muisstil in de zaal. De kinderen die ik mee had genomen vonden het echt een ‘spacetastische’ serie en kunnen niet wachten op zaterdag, wanneer deze serie ook op televisie te zien zal zijn.

Het is echt een leuke serie, ik heb er ook met veel plezier naar zitten kijken. De verhalen gaan over een ‘gewoon’ gezin: vader-moeder-zoon-dochter. Er wordt gewerkt, gespeeld, geplaagd, er is een huisdier (een enorm grappige robot-struisvogel). Alleen…. deze familie woont in de ruimte. Toch ziet het er erg ‘normaal’ uit, zodat kinderen zich direct kunnen inleven in de verhaallijn.

miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-8

Er is door Disney goed nagedacht over deze serie. John Spencer, expert bij NASA met betrekking tot de inrichting van ruimteschepen, is een van de adviseurs die Disney gevraagd heeft om te helpen om de serie zo realistisch mogelijk te maken. We hadden onlangs een interview met hem, hier zijn antwoord op vragen als “kun je een zwembad maken in de ruimte” >>>>

De afleveringen duren niet lang, maar bevatten een volledig verhaal. Uiteraard af en toe spannend en uiteraard met een goede afloop. Er zit veel humor in en wat ik zelf erg sterk vond, was dat je direct meegaat met de personages in het verhaal. Het lijkt heel normaal zoals ze in de ruimte leven en je kunt dus genieten van de avonturen.

Screenshot 2015-05-21 at 17.07.03

Bij Disney kregen we twee afleveringen achter elkaar te zien. De kinderen die met mij mee waren, vroegen zich af waarom er niet nog meer afleveringen gedraaid werden, want het was wel erg leuk! miles-van-morgen-disney-copyright-trotse-moeders-7Gelukkig voor hen, kregen ze nog een mooie goodie-bag mee naar huis èn heliumballonnen (was nog een avontuur op zich om die alle 8 in de auto te krijgen en zelf nog wat te kunnen zien….). Onderweg werd er vooral gelachen met de maskers van Merc. Ik weet zeker dat Miles van Morgen zaterdag al een aantal echte fans heeft!

Screenshot 2015-05-21 at 17.11.05Overigens zijn er ook weer een paar prima woorden toegevoegd aan de vocabulaire van de kinderen. Spacetastisch, voor wanneer iets echt geweldig is, en “krater” voor wanneer iets niet goed gaat. Vooral “krater” of “kraters” is wat mij betreft een blijvertje. Veel beter dan ‘chips’ of alle andere ***** alternatieven!

De nieuwe Disney serie Miles van Morgen is vanaf 23 mei 2015 iedere zaterdag om 07.20 te zien op Disney Junior. Veel ouders zullen dan al wakker zijn 😉 Gezellig meekijken dus!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …