I’m Pregnant and…

In de nieuwe TLC serie ‘I’m Pregnant and…’ worden een aantal zwangere vrouwen gevolgd in niet alledaagse situaties. Hun dagelijkse bezigheden wijken namelijk af dan die van de meeste aanstaande moeders. De problemen waarmee zij zitten, hebben meestal gevolgen voor de zwangerschap, de bevalling of op de periode dat de baby geboren is.

In de eerste aflevering hebben we het over Misty en Jonathan, een koppel dat dakloos is. Onlangs zijn zij hun huis kwijt geraakt waardoor ze in het bos in een tentje leven. Zij moeten zien te overleven van maar 1 of 2 kleine maaltijden per dag. Als ze geen onderdak vinden, dan raken zij de voogdij kwijt over de baby. Ook wordt Sarah gevolgd tijdens haar rumoerige zwangerschap. Ze was slechts 3 maanden zwanger toen ze de gevangenis in moest. Na de geboorte van haar baby moet ze terug de cel in om haar straf uit te zitten, maar ze wilt de baby bij zich houden en niet afstaan. Maakt ze de juiste keuze voor haar kind? Later in het seizoen zie je ook een aanstaande moeder die kampt met een heroïneverslaving, een 55-jarige vrouw die haar eerste kind verwacht en een zwangere psychiatrische patiënte.

Recensie
Eerlijk gezegd smul ik van dit soort programma’s. Misschien een beetje wreed, maar het geeft mij altijd zo’n opgelucht gevoel van “gelukkig is het bij mij niet zo erg”. De afleveringen zijn dus eigenlijk een “ver van mijn bed show”. Aan de ene kant fijn, omdat het serieuze problemen zijn waar deze vrouwen voor staan. Ik moet er dan ook niet te veel bij stilstaan dat het echte mensen zijn die dit meemaken. Want dan vind ik het spontaan niet zo fijn meer om naar te kijken. Dan grijpt het te veel aan.

Dit televisieprogramma is er trouwens echt eentje om te kijken zonder man in huis. Het is echt een vrouwenprogramma dat je ongestoord en zonder flauwe mannen-grapjes moet kijken.

I’m Pregnant and… is vanaf maandag 2 april 2012 om 22:00 uur te zien op TLC.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share