Als vegetariër heb ik de groentebouillon gebruikt, en de spekreepjes achterwege gelaten. Ik heb hem gemaakt met de puntpaprika ‘s. Zowel wij, als onze gasten waren verrukt van deze heerlijke, zacht -van -smaak – zijnde soep. Nodig 300 gram winterwortel …
Read More »Blog Archives
Het gezonde darmen kookboek [recensie]
Stemmingswisselingen, een opgeblazen gevoel, depressie, (chronische) vermoeidheid, allergieën – stuk voor stuk problemen die kunnen worden veroorzaakt door je darmflora. Dit revolutionaire plan helpt je in vijf simpele stappen aan een rustige en gezonde buik. Door bepaalde ingrediënten uit je …
Read More »Eetkalender 2018: gezinskalender, recepten van Francesca en meer [recensie]
‘Wat zullen we eten vanavond?’ is een van de meest gestelde vragen binnen het gezin. Met de Eetkalender 2018 heb je een jaar lang direct antwoord op die vraag. De lekkerste kalender van het jaar bevat namelijk meer dan 200 …
Read More »Puur Pascale 2 [recensie]
Na het succes van ‘Puur Pascale’ pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek blijft lekker en gezellig koken in combinatie met een gezonde levensstijl. Recensie Het doel van de recepten in Puur Pascale …
Read More »Nieuw recept om zelf vijgenjam te maken!
In onze achtertuin staat een vijgenboom en we hebben ieder jaar een mooie oogst aan verse vijgen. Erg leuk dus om er zelf vijgen jam van de maken! Ik heb al eerder een recept van eigengemaakte vijgen-jam gedeeld, en heb …
Read More »Het ultieme hamburgerboek [recensie]
Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het complete hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de perfecte hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en …
Read More »Super eten voor superkinderen [recensie]
Vraag jij je ook weleens af wat je vandaag weer moet koken? Wat je kinderen op een bepaalde leeftijd aan voedingsstoffen nodig hebben? Hoe je je kinderen gezond kunt laten eten van gerechten waar je zelf ook van geniet? Super …
Read More »Pompoensoep met courgette [recept]
De smaak van pompoen wordt door veel kinderen gewaardeerd. En het is momenteel weer het seizoen voor pompoen en voor herfstsoepen, vandaar dit recept van pompoen-courgettesoep. Eenvoudig te maken en erg lekker! Nodig: Pompoen Courgette (hoeveelheden kun je zelf het …
Read More »Fit zwanger! [recensie]
“Fit zwanger! Oefeningen, tips en recepten” is het nieuwe boek van Esther van Diepen, zelf moeder van vier kinderen en bekend als oprichtster van Mom in Balance, het bekende sportprogramma voor zwangere vrouwen, dat inmiddels de wereld wel zo’n beetje …
Read More »Het Ultieme Slijmboek – zelf slijm maken! [recensie]
Kauwgomslijm, wiebelslijm, viskomslijm of een glitterbom? Alles kan, zolang het maar lekker plakt! In dit boek vind je meer dan 100 recepten om slijm te maken. Begin met het basisrecept en pimp dan met kleur en textuur. Instagram-slijmer Alyssa Jagan …
Read More »De lekkerste chocolademousse die ik ooit heb gegeten!!!!
De lekkerste chocolademousse die ik ooit heb gegeten!!!! Nu heb ik vast je aandacht! Dit is namelijk een van de erg lekkere recepten uit het boek “De Zilveren Lepel- Napels en de Amalfikust”. Korte omschrijving van de uitgever: Nieuwe zonnige …
Read More »Romige aardappelsoep [recept]
Soep is eigenlijk altijd lekker. Tussendoor, bij de lunch of als eerste gang bij het avondeten. Deze romige aardappelsoep is makkelijk te maken en zacht van smaak zodat ook kinderen deze soep heerlijk zullen vinden. Wil je zelf wat pittiger? …
Read More »Pasta met asperges [recept]
Pasta… Bijna altijd een succes in een gezin met (jonge) kinderen. En ook met pasta kun je variëren! Met onderstaand recept voor pasta met asperges, heb je weer eens een hele andere variant. En voor de vegetariër kan de vis …
Read More »Ontbijt – recepten en verhalen voor in de ochtend [recensie]
Ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid … In ‘Ontbijt’ duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt …
Read More »Maaltijd vissoep [recept]
Heerlijke maaltijdsoep, bijvoorbeeld voor in het weekend. Sommige kinderen lusten geen garnalen of mosselen (sommige volwassenen overigens ook), dus die kunnen er eventueel uit gelaten (of uit gevist…) worden. Nodig voor de maaltijd-vissoep: 3 prei of gewone soepgroenten ± 400 gr. vis …
Read More »Pannenkoeken en crêpes
In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet. Hartige en zoete pannenkoekrecepten In vrijwel alle culturen bestaat er …
Read More »K3 – Pina Colada [recept]
Om te vieren dat K3 een nieuwe zomerhit heeft: Pina Colada, geven ze ons het recept van de K3 variant van dit zomerse drankje. Alcoholvrij uiteraard, dus iedereen, jong, oud, zwanger of niet, kan meegenieten: Nodig voor 1 groot glas …
Read More »“Eat Green” met Marley Spoon [verslag]
Marley Spoon stuurde onlangs een bericht over de ’Eat Green Challenge’: een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees. In deze campagne, die plaatsvindt van juli tot en met augustus, worden klanten uitgedaagd om minstens één …
Read More »Op het menu – Ei op het menu [recensie]
Kip was eerst, dus daarom nu Ei. Universeel en veelzijdig, lekker en voedzaam: eieren zijn onmisbaar in heel wat uiteenlopende bereidingen en je vindt ze terug in alle culturen. Auteur Luc Hoornaert trok op onderzoek uit en verzamelde zestig onweerstaanbare …
Read More »Leuk voor kinderen – kook-workshop met Tv-kok Hugo Kennis: ‘Tijd voor paprika’ [verslag]
Dat is nog eens een leuke uitnodiging, dacht ik toen ik de mail zag: Koken met Kids: Tijd voor Paprika! Mijn jongens (twee zonen + manlief) houden niet zo van paprika, maar mijn dochter en ik wel! Ik doe graag …
Read More »