De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Wat een beestenboel

lotte-wirwar-deel-1Ik heet Lotte, ben tien jaar oud en nogal gewoontjes. In elk geval veel gewoner dan mijn ouders en mijn tweelingbroers. En daarom begrijp ik helemaal niet waarom ik de laatste tijd zoveel gekke dingen meemaak. Zoals toen er op school ineens heel gênante zinnen op het bord verschenen en dat mijn lievelingseten plotseling naar spruitjes smaakte. Bah! Of heeft die Indische blokfluit die ik van mama gekregen heb hier misschien iets mee te maken?

Recensie
Volgens de uitgever is dit boek geschikt voor ‘vrolijke meisjes van 9 tot 12 jaar’. Ik heb een vrolijke dochter van 8 jaar, die moeite heeft met lezen, en zij had dit boek in no-time uit. Door de plaatjes erbij was het voor haar echt een boek om van te genieten, met alleen maar tekst wordt ze snel moe en kan ze niet lang achter elkaar lezen. Dus los van dat ze het een “superleuk” boek vond, was ze ook trots dat ze zomaar een dik boek uit kon lezen. Hieronder haar eigen recensie van dit boek:

Screenshot 2015-02-09 at 08.25.23Dochter (8 jaar): “Het boek ging over een meisje die Lotte heet en die naar een nieuwe school gaat. Ze komt in dezelfde klas als haar beste vriendin Cha en die vriendin heeft meer dan 100 konijntje in haar huis, je kunt bijna niet meer de vloer zien. De juffrouw heet mevrouw Poepjes, daar moest ik om lachen. Lotte Wirwar wil ook een huisdier, maar dat mocht niet van haar moeder. Dus ging ze zelf sparen.

Cha ging de konijntjes verkopen omdat het er te veel waren, maar dat ging mis omdat niemand ze wilde kopen. Toen gebeurde er iets grappigs: een klasgenootje, Isabella, die heel irritant is, vind de konijntjes heel erg stom. En toen opeens ging ze er een aaien en ging de doos kapot en gingen de konijntjes achter Isabella aan. En die moest vluchten.

Screenshot 2015-02-09 at 08.24.36

Toen de konijntjes gevlucht waren, hadden ze ook geen geld meer. En de fluit die Lotte stiekem mee had willen verkopen als toverfluit was ook niet verkocht. Uiteindelijk heeft de moeder toch een huisdier gekocht omdat Lotte het zo graag wilde. Het was een vogel!

Screenshot 2015-02-09 at 08.25.01

Ik vond het boek superleuk en grappig. Niet spannend, dus ik kon het ook ’s avonds lezen. En nu ga ik het tweede boek lezen!

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Alice Pantermüller & Daniela Kohl
Bekijk op bol.comEerste boek over Lotte Wirwar: Wat een beestenboel
Hardcover, 192 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

 

lotte-wirwar-deel-2Het tweede boek over Lotte Wirwar is ook gerecenseerd door Trotse Moeders, lees hier onze recensie >>>>

Bekijk op bol.comDe knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Superschapen en wilde konijnen (deel 2)
Bestel dit boek hier >>>>

 

Bekijk op bol.com

Derde deel van Lotte Wirwar: Boerderij op stelten
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.com

Vierde deel van Lotte Wirwar: Chaos op de filmset
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien …

Share
Share