Puur Pascale 2 [recensie]

Na het  succes van ‘Puur Pascale’ pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek blijft lekker en gezellig koken in combinatie met een gezonde levensstijl.
Recensie
Het doel van de recepten in Puur Pascale 2 is het bieden van gerechten die passen binnen een gezond eetpatroon. Uitgangspunt van de recepten is dat het beter is geen eiwitrijk voedsel te eten in combinatie met koolhydraatrijke voeding. Op zich is dat niets nieuws, maar Pascale heeft een handig schema gezet dat je kunt gebruiken om dit in de praktijk te brengen.
Het eerste dat in mij opkomt als ik iets moet vinden van Puur Pascale 2 is dat het zo’n ontzettend mooi vormgegeven kookboek is. Stevig papier, full color en heel veel prachtige foto’s. Ook fijn is dat het boek goed open blijft liggen. Niets is zo vervelend als een kookboek dat voortdurend dichtvalt en alleen maar open blijft als je er zware dingen op legt.
Het volgende is de originele opzet. Niet rond eetmomenten op de dag zoals ontbijt, lunch en diner. En ook niet naar vis, vlees, zoet. Puur Pascale 2 is opgebouwd rond de basisingrediënten van de gerechten: courgette, spinazie, witte kool, vis, broccoli, paddenstoelen, etc.
 
Het derde (en laatste) is dat er ook echt praktische en haalbare recepten in Puur Pascale 2 staan. Helaas bevatten kookboeken toch vaak ingrediënten die zo exotisch zijn dat ze niet in ieder supermarkt om de hoek verkrijgbaar zijn. Of je moet uren in de keuken staan om het recept te maken. Of je benodigdhedenlijst is zo lang, dat de moed je op voorhand al in de schoenen zinkt.
Nou ja, dat is natuurlijk allemaal lichtelijk overdreven, maar ik meen het echt als ik schrijf dat ik de recepten overzichtelijk en haalbaar vind. Ook op doordeweekse dagen in een gezin met werkende ouders en schoolgaande pubers.
 
Tenzij anders aangegeven zijn de recepten bedoeld voor twee personen. Ook wordt aan het begin duidelijk aangegeven dat Puur Pascale 2 uitgaat van een heteluchtoven. Bij andere ovens, moet je temperatuur en baktijd aanpassen. Maar ook hier worden praktische aanwijzingen voor gegeven!
En ook zo fijn: bij ieder recept staat hoe lang je er mee bezig bent!
Op de site van Pascale kan je vast een paar gerechten downloaden en uitproberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze chocolade cheescake, of van een wortel- en kipburger? Ook de tomatenbeignets met kikkererwtenmeel lijken mij persoonlijk erg lekker (ik vrees mijn dochters wat minder, die zijn niet zo’n fan van kikkererwten of falafel-achtig creaties).
Puur Pascale 2 – Pascale Naessens
Kookboek, hardcover, 240 pagina’s, Uitgeverij Lannoo

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …