Vet man, zo’n baby!

vet ma zo'n babyTv-presentatrice Regina Romeijn behoort niet tot de categorie dames die na een bevalling direct weer hun oude lichaam terug heeft. Een ontplofte watermeloen die dienst doet als hoofd en J-Lo-billen in de sinaasappel-variant; zomaar twee overblijfselen van de zwangerschap. Inmiddels is ze wel de trotse moeder van een prachtige dochter, maar minder trots op de extra kilo’s die er nog aan haar lichaam kleven. Ze wil daarom, na de kraamtijd, aan de slag.

In 100 dagen weer je oude lichaam terug, volgens de succesmethode van personal trainer Guy van der Reijden, die al jaren celebs, CEO’s, modellen en ook moeders in shape helpt. Realistisch, haalbaar en vooral effectief! Je hoeft niet eens naar de sportschool. In Vet man, zo’n baby! beschrijft Regina het kersverse moederschap, haar lichaam en al haar ervaringen en levert Guy een stap-voor-stap-fitnessconcept, om in 100 dagen weer slank, gezond en superfit te worden.

Recensie:
De meesten van ons kennen het wel… Je bent in de zevende hemel, geniet volop van je kersverse zoon of dochter en je weet dat je lijf niet hetzelfde is als voorheen. Veel vrouwen schuiven dit voor zich uit, komt wel… Om er later achter te komen dat er toch wel wat extra kilo’s zijn blijven plakken.

Het is alweer aardig wat jaren geleden, maar na mijn bevalling was ik absoluut niet bezig met mijn gewicht. Een jaar na de geboorte was ik nog altijd zwaarder dan voor mijn zwangerschap, maar ik stoorde mij er eigenlijk niet zo aan. Het was niet zo dat het nu ontzettend veel was om mij druk over te maken. Ik bleef op een kilo of vier meer steken en heb me daar gewoon bij neergelegd. Dat mijn lichaam niet meer zo strak was kon me ook niet echt boeien… Ik vind het persoonlijk een beetje een raar iets… verlangen naar je lichaam zoals die er uit zag voor je een kind kreeg. Je lijf heeft het zwaar te verduren gehad en waarom zou je dat niet mogen zien aan je lichaam. Dit boek is dus niet het boek dat ik graag had gehad toen ik net bevallen was…

Maar goed, ik kom niet van een totaal andere planeet en ik weet dus ook dat er veel vrouwen zijn die verlangen naar hun oude lijf. Voor iedereen die daar naar verlangt, is dit boek zeker een aanrader, al was het maar om jezelf voor ogen te blijven houden dat het echt niet hopeloos is en dat het echt wel kan. Uiteraard helpt het als je tijdens je zwangerschap in beweging blijft en je niet al te erg te buiten gaat aan dikmakers. Wat er niet aan komt, hoeft er immers ook niet af.

Ik geef eerlijk toe: ik denk niet dat ik de 100 dagen had volgehouden. Dat heeft niets te maken met dat het zo’n verschrikkelijk zwaar programma is, maar meer dat het niet bij mij past. Qua voeding gaat het vooral omdat je meer eiwitten eet en minder koolhydraten. Geef mij dan maar gewoon het ouderwetse “opletten wat je eet.”

vet man zo'n baby fotoWanneer je het geen probleem vind om de verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten die je eet om te gooien, dan past het programma ongetwijfeld wel bij jou. Bewegen is – ongeacht welke methode je kiest om af te vallen – van belang. Al denk ik wel dat je jezelf niet blind moet staren op die 100 dagen. Ik denk dat de kans groot is dat je er langer over doet, tenzij je echt over een ijzeren wilskracht beschikt en het regime strak volgt.

Maar gelukkig is dit boek meer dan alleen een dieet- en beweegboek. Regina beschrijft haar leven als kersverse moeder (en overigens ook als mama-to-be) eerlijk en vol humor over al die herkenbare situaties als vreemde voedingsgewoonten tijdens de zwangerschap en de dikke billen die ze als herinnering had na de bevalling… Juist door deze herkenbaarheid zonder opsmuk weet je dat ze ook echt haar best heeft moeten doen om haar oude figuur weer terug te krijgen.

Vet man, zo’n baby! – Regina Romeijn en Guy van der Reijden
Opvoeding & Verzorging, 213 pagina’s, A.W. Bruna Lev.
Bestel dit boek hier bij Bol.com >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …

Share
Share