Nederlandse ouders geven hoog cijfer voor gezinsleven

Screenshot 2015-04-03 at 08.44.54AD heeft een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren onder meer dan 3000 gezinnen. Gevraagd werd onder andere naar opvoeding, financiën, maaltijden en rolverdeling in het gezin, relaties en seksuele voorlichting, maar ook meer specifieke vragen over opvoeding kwamen aan bod.

pickwick picknick uitgelicht beeldDe resultaten zijn verrassend positief: 75% van de ouders geeft ruim een 8 voor hun gezinsleven en zijn ze zeer tevreden, 3% geeft een onvoldoende. Redenen om tevreden te zijn, zijn “de goede sfeer in het gezin, veel begrip en genoeg tijd voor elkaar en samen leuke dingen doen“.

Ook kinderen zijn tevreden. Door 75% van de ondervraagde kinderen wordt een 8+ gegeven voor het gezinsleven. Het AD brengt vanaf morgen op vijf zaterdagen de uitvoerige uitkomsten.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …