“Eat Green” met Marley Spoon [verslag]

Marley Spoon stuurde onlangs een bericht over de ’Eat Green Challenge’: een campagne met als doel bewuster nadenken over het eten van vlees.

In deze campagne, die plaatsvindt van juli tot en met augustus, worden klanten uitgedaagd om minstens één vleesgerecht in de wekelijkse Marley Spoon-box door een vegetarisch gerecht te vervangen. Voor ieder ’Eat Green’ gerecht doneert Marley Spoon €0.10 aan een goed doel. Uiteraard vonden we het leuk om zo’n gerecht uit te proberen!

Onze Marley Spoon box werd door een vrolijke jongeman bezorgd en uiteraard mocht mijn dochter het pakket uitpakken.

Mijn dochter is – net zoals ik – niet zo’n fan van iedere dag vlees en ze is ook – net zoals ik – dol op groenten. We gingen dus samen koken en kozen een dag waarop opa en oma langs zouden komen. Want oma Adrie eet geen vlees en zowel opa als oma houden van het uitproberen van nieuwe dingen.

Samen koken is altijd gezellig. Zeker met een babbelkousje zoals mijn dochter. Het is ook goed dat kinderen meehelpen met koken, niet alleen om het te leren, maar ook om kennis te maken met nieuwe dingen. Het helpt ook om ze nieuwe dingen te laten uitproberen, zoals bijvoorbeeld gember, die we nog nooit vers in een gerecht hadden verwerkt.

Alles in het pakket is vers, de kruiden, de groenten. Het ziet er erg aantrekkelijk uit. Maar de hoeveelheid ingrediënten en de recepten schrikken met wel af… Sinds ik kinderen heb, is komen meer ene functionele bezigheid: in korte tijd een gezonde maaltijd produceren die iedereen lust. Maar hier moet ECHT gekookt worden! Gelukkig vind mijn dochter dat leuk, dus maken we er een mama-tijdje van, exclusieve 1-op-1 -tijd met mama.

Er zitten twee pakketten in de doos: een om een maaltijdsalade te maken en een met het Eat Green gerecht: Sobanoedels met gebakken tofu. Omdat deze pakketten per stuk niet groot genoeg zijn voor het hele gezin, besluiten we ze allebei tegelijk te maken.

 

Ondanks dat het er ingewikkeld uitziet, is het prima te doen om de gerechten te bereiden. Er zitten hele duidelijke stap-voor-stap instructies bij en die zijn erg goed uit te voeren. We gaan gezellig samen aan de slag met bloemkoolroosjes in de oven bakken, zelf pindasaus maken, kruiden en noten hakken, tofu bakken etc… Het ruikt heerlijk in de keuken!

Na ruim een uur zijn beide gerechten klaar en kunnen we ze opdienen en opsmullen. En gesmuld wordt er, het is echt heerlijk!! Ook fijn dat we zo vers, bewust en gezond gegeten hebben. Een aanrader dus!

Voor meer informatie over de Eat Green recepten van Marley Spoon, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een snel vegetarisch gerecht [recept]

Als gepensioneerde Trotse Moeder en Vader, komt het wel eens voor dat de agenda vol …

Share
Share