De lekkerste Kinderboekenweek aller tijden

kinderboekenweek-2009-aan-tafelVan het sprookje van Hans en Grietje tot Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Meters boekenplanken zijn er te vullen met verhalen vol eten, drinken en snoep, bestaand of zelfbedacht. De Kinderboekenweek van 2009 staat daarom helemaal in het teken van eten en snoepen in kinderboeken.

Bron van inspiratie
Eten en snoepen is voor kinderen dagelijkse kost en ieder kind zal er dan ook een idee bij hebben en erover kunnen meepraten. Want wat is vies, wat is lekker? Voor veel auteurs is eten, drinken en snoepen een onuitputtelijke bron voor allerlei smakelijke verhalen. Zo eet De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl ‘snoskommers’, smult Harry Potter van ‘Smekkies in alle smaken’ en worden volwassenen in Schmidts Pluk van de Petteflet weer kind door het eten van ‘hasselbramenjam’.

Kinderboekenweekgeschenk
De Kinderboekenweek is dit jaar van an woensdag 7 tot en met zaterdag 17 oktober 2009.  Tijdens deze actieperiode ontvang je bij de meeste boekhandels bij besteding van minimaal € 10 aan kinderboeken het kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje van Jan Paul Schutten helemaal gratis. Op vertoon van dit boek mag je in de actieperiode ook nog een gratis in Nederland met de trein reizen.

Meer weten over de kinderboekenweek? Klik hier>>

Lees ook:
Wat eten we vandaag – Eric Carle
Patatje Zwaardvis

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Het spook nijntje – XL-editie [recensie]

In deze speciale uitgave van Dick Bruna, verkleedt nijntje zich als spook door een wit …