Groentefriet

Screenshot 2014-11-21 at 16.32.38Er is een tijd geweest dat ik de enige was die het kon waarderen wanneer er pasta op tafel kwam waar lekker veel groenten door zaten. Mijn drie kinderen (en man) protesteerden, de een tegen de champignons, de ander tegen de paprika, nog een tegen de mais en één tegen groenten in het algemeen. Ik ben toen overgegaan op een truc (nu maar hopen dat mijn man dit niet leest, want af en toe pas ik deze truc nog steeds toe….)

Ik deed de gegaarde groenten samen met wat gepelde tomaten en kruiden in een blender en maakte zo een pastasaus die geheel uit groenten bestond. Vervolgens serveerde ik deze pasta “met alleen maar saus” met daarnaast wat komkommer en tomaat om te snacken, want “er zat alleen maar saus door de pasta”. Dat scheelde een boel discussie aan tafel! En als Trotse Moeder weet je dat je kind(eren) voldoende groente binnenkrijgt.

Screenshot 2014-11-21 at 16.32.24Het aantrekkelijk verpakken van eten werkt altijd gezellig. Dat begint al bij het “hapje voor papa, hapje voor mama” wanneer je kleintje leert eten, en “brrrrr, daar komt een auto naar de garage” wanneer je wilt dat er sneller gegeten wordt. Mijn kinderen zijn alle drie dol op wortel, maar wanneer we er wortelfriet van maken (zie recept >>>>) is het helemaal feest om het te eten.

Screenshot 2014-11-21 at 16.32.11Uit onderzoek blijkt dat graag patat (47%), pizza (43%) en pannenkoeken (31%) eten. Pasta (32%) en de echte Hollandse pot (24%) maken de top 5 van favoriete gerechten van kinderen compleet. Er zijn veel kinderen die niet zo dol zijn op het eten van groenten. Dus bedacht een Trotse Vader het volgende: groenten vermommen als friet (of, voor de mensen boven de grote rivieren, als patat).

Het resultaat is groentefriet. En daarvan kregen wij een doos ter recensie aangeboden. Ik was enorm benieuwd naar de smaak en naar hoe de kinderen (en mijn man) zouden reageren, dus aten we dezelfde avond nog “frietjes”. Wederom komkommer en snoeptomaatjes erbij en wat kleine balletjes gehakt.

Screenshot 2014-11-21 at 16.33.02

Er is enorm gesmuld, en niet alleen door de kinderen, maar ook door mijn man en mij. Het is echt heerlijk! Halverwege de maaltijd heb ik verteld wat ze aan het eten waren (wortel, mais, witte bonen) en toen vertelden ze wel dat het anders proefde dan anders, maar dat het echt heel erg superlekker was. Een groot succes dus, en ook handig om je geweten te sussen wanneer je een keer geen tijd/zin hebt om te koken en “even frietjes gaat bakken”.

Screenshot 2014-11-21 at 16.33.28

Groentefriet is gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen. Met één portie Groentefriet krijgen kinderen al meer dan 50 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels binnen. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ook geven ze nauwelijks calorieën en dat is gunstig om overgewicht te voorkomen. Daarnaast is deze friet rijk aan eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen.

Groentefriet bevat minder koolhydraten dan aardappelfriet, geen toegevoegde suikers en kunstmatige stoffen. Door de kruiden- en specerijenmix hebben de frietjes geen extra zout nodig. Groentefriet sluit hierdoor goed aan bij een gezonde levensstijl, ook voor volwassenen. Het past in het voedingsadvies van twee ons groenten per dag. Niet voor niets mag Groentefriet het, door het Voedingscentrum ondersteunde, ’Gezondere Keuze’ Vinkje voeren. Groentefriet is te vinden in het vriesvak bij alle PLUS supermarkten en de grote Albert Heijn filialen.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Pizza: elke dag pizza en toch genoeg groenten

Manon van Essen is de oprichter van Magioni: gezonde pizzabodems op basis van groenten. Want …

Share
Share