Brave

Op zaterdag 14 juli ben ik met mijn nichtje en mijn tweeling als testgezin naar de première van de nieuwe Disney Pixar animatiefilm Brave geweest. Tuschinski was voorzien van een prachtige blauwe loper en blauwe ballonnen en de doedelzakmuziek maakte het tot een echt Schots feestje.

De film was zoals je in deze tijd mag verwachten: prachtige animaties, soms levensecht en een onderhoudend verhaal met spanning en humor.

Het verhaal gaat dan wel over een prinses, maar deze is niet zoals de meeste film-prinsessen. Merida, met een mooie bos rood haar, houdt van boogschieten en paardrijden, en hoewel haar moeder probeert om haar “prinsessendingen” aan te leren, probeert Merida haar eigen weg te gaan. Wanneer traditie voorschrijft dat ze trouwt met de oudste van een van de stamhoofden, vindt ze een originele weg om onder zo’n huwelijk uit te komen. Maar dit heeft vergaande gevolgen voor haar en haar familie.

Het kijkadvies “6 jaar en ouder” is bij deze film niet voor niets afgegeven. Veel scènes zijn dreigend en die duren ook vrij lang. Door de levensechte tekeningen van met name de beer die in de film voorkomt, was de film te eng voor mijn dochter van 5½  jaar. Haar tweelingbroer vond het niet te spannend, maar dat is natuurlijk een heel stoer mini-mannetje! Voor de meeste kinderen onder de 6 jaar zal het echt te indrukwekkend zijn.

De film is als je dit buiten beschouwing houdt een prachtige gemaakte Disney film vol spanning en avontuur. Maar tegelijkertijd ook met prachtige “menselijke” gevoelens en een goede moraal. Alles wat je van Disney Pixar film mag verwachten. Een stoerdere film dus die de harten van je kinderen zal veroveren. Erg leuk!

Brave draait nu in alle Nederlandse bioscopen. Zowel in 3D als in 2D.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share