Archikidz 2011: De Gestapelde Stad

Zaterdag 21 mei is het weer zover, dan zullen de deuren van de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam weer opengaan voor honderden kinderen. Ieder jaar staat een thema tijdens het evenement centraal. In deze editie besteedt Archikidz aandacht aan de stad en zijn omgeving. Elk kind, van 7 tot en met 12 jaar, bouwt onder begeleiding van architecten zijn of haar eigen stukje droomstad en samen vormt dit “De Gestapelde Stad”.

Droomstad
Kinderen vormen het hart van Archikidz. Ieder kind is wel eens in een stad geweest of heeft een idee hoe het er in een stad uit ziet. Ze wonen in een stad, zijn op vakantie geweest naar een stad of hebben een televisieprogramma gezien of een boek gelezen waar een stad in voorkomt. Maar als zij het zelf voor het zeggen hebben, hoe zou hun droomstad er dan uitzien? Wat zouden zij het liefst in de stad willen doen en welk gebouw of attractie hoort hierbij? In kleine groepjes leren kinderen onder begeleiding van de architecten hoe leuk architectuur is. Met verschillende materialen bouwen ze een maquette van hun eigen stukje droomstad.

Gratis
Archikidz
is een gratis spektakel. Het wordt volledig vrijwillig georganiseerd door een team van jonge, gedreven mensen en betaald van sponsorgelden en subsidies. Het evenement vindt plaats op zaterdag 21 mei 2011 van 13.00 – 16.00 uur. Entree voor kinderen en ouders is gratis. Om mee te bouwen, kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar zich opgeven via de website www.archikidz.com.

Lees ook:
Gratis zwemmen bij de Sprookjescamping
Speelbos de Zevensprong
Musical Kruimeltje gaat op toernee

Share

About Joni Blesgraaf

joni@hotmail.com'
24 jaar oud en woont in Overveen. Geboren in Haarlem. Heeft Sport en Bewegen (Lifestyle & Gezondheid) gestudeerd aan Hogeschool INHolland Haarlem. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt als assistent leidinggevende in de buitenschoolse opvang in Heemstede. Nu bezig met Spaans leren, veel sporten en houdt van schrijven.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share