Pannenkoeken en crêpes

In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet. Hartige en zoete pannenkoekrecepten In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet.

Courgetteblini’s, pannenkoekensoufflés met gruyère of galettes met geitenkaas, walnoot en honing, om maar eens wat te noemen, maar ook crêpes met gezouten karamel, bosbessenpancakes en crumpets. Basisbereiding van pannenkoeken Dit boek begint met vier recepten voor een basisbeslag en twee basisbereidingen voor de heerlijkste crêpes en pannenkoeken. Auteur Cristelle Huet-Gomez geeft in dit boek recepten voor eindeloos veel variaties op de vertrouwde pannenkoek.

Recensie
Ik bak regelmatig pannenkoeken. Het blijft feestelijk om met een grote stapel pannenkoeken-met-spek, pannenkoeken-met-appel, pannenkoeken-met-spek en appel (jaja, ik kan zelf ook varianten verzinnen!) en naturel pannenkoeken naar de tafel te lopen en de gezichten van de kinderen te zien. En zelf vind ik het ook lekker!

Mijn dochter kan sinds kort ook zelf pannenkoeken bakken, en daarom gingen we samen dit kookboek bekijken. Zij houdt er erg van om te “experimenteren” en durft ook echt recepten te volgen. 10 jaar oud, dat belooft wat!

We zaten ons echt te verheerlijken samen, wat een keuze! De smaakcombinaties leken ons zonder uitzondering heerlijk. En doordat er verschillende basisrecepten voor beslag in staan, kun je ook variëren in vorm: blini’s, galettes, crêpes…

Ik vermoed dat we nog veel lekkere pannenkoeken gaan eten de komende tijd. Het eerste recept is bij een speciale gelegenheid al uitgeprobeerd. Ben je benieuwd naar het verhaal hierbij en de foto’s van het resultaat? Klik dan hier >>>>

Tand eruit – pannenkoek er in [persoonlijke blog]

Pannenkoeken en crêpes – Christelle Huet-Gomez
Hardcover, 64 pagina’s, uitgeverij Becht
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Brits bakboek

Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik …