Mixy Style – Furry Friends

Met Mixy Style Furry Friends maak je de mooiste armbanden en kettingen. Dankzij het eenvoudige klik-systeem kun je de sieraden zo vaak als je wilt aanpassen. Deze set bestaat uit 50 onderdelen, waaronder een speciale “mystery bead.

Recensie
Sieraden maken is voor jonge meiden natuurlijk altijd erg leuk om te doen en het voordeel van dit setje is dat ze hier eindeloos mee variëren. De kleuren van de kralen zien er erg zoet en schattig uit: veel roze kralen in combinatie met wit, geel en lila. Om de sieraden net wat extra mee te geven zitten er ook nog zilverkleurige ringetjes bij die je tussen de kralen kunt klikken. Een aantal kralen hebben een leuk plaatje er op staan, in dit geval een hondje, een honden bot en een meisje. In het foldertje dat er bij zit gesloten lees ik dat het meisje op de kraal Emma heet en dat ze dol is op dieren en later dierenarts wil worden. Het hondje op de kraal is Emma’s hond Spot. Maar wat we eigenlijk vooral willen weten is wat die “mysterieuze kraal” nu is…

Zit er aan magisch plaatje op één van de kralen of verandert een kraal misschien wel van kleur? Ik zie eigenlijk niets mysterieus en bekijk de folder nog maar eens. Misschien dat daar wel een aanwijzing op staat. Al snel blijkt dat ik de “mystery bead” al in mijn handen had gehad. Het blijkt een roze, ronde kraal te zijn die in de verpakking met de tekstzijde naar boven lag. Wanneer je de verpakking open maakt en de kraal omdraait zie je pas het plaatje… Mysterie opgelost!

Nu we het mysterie hebben ontrafeld kan mijn dochter dan eindelijk aan de slag met haar mooie kralen. Het systeem behoeft eigenlijk geen uitleg; aan elke kraal zit een soort pootje die je in een gaatje van de andere kraal steekt. Het in elkaar klikken gaat eenvoudig en kunnen kinderen prima zelfstandig doen. Mijn dochter besluit een ketting te maken en die moet meteen gedragen worden. Als moeder hoop ik alleen maar dat de ketting stevig in elkaar blijft zitten en dat we niet in de supermarkt opeens allemaal kralen verliezen. Gelukkig blijkt mijn angst ongegrond, want de hele dag draagt mijn dochter de ketting met plezier zonder dat deze ook maar één keer los raakt. Stevig genoeg om alle activiteiten mee te doen, maar veilig genoeg dat het wel los schiet als ze ergens achter blijven haken. Prettige gedachte voor moeders.

Mijn meisje gaat nu bijna dagelijks in stijl de deur uit… Soms met een mooie armband (of twee) en dan weer met een leuke ketting. Absoluut een leuk item voor meiden van ongeveer vier jaar tot zeven jaar die dol zijn op sieraden!

Mixy Style Furry Friends is slechts één voorbeeld uit het assortiment van kralen om de mooiste sieraden te maken. Bestel hier je eigen Mixy speelgoed producten>>

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …