De lekkerste chocolademousse die ik ooit heb gegeten!!!!

De lekkerste chocolademousse die ik ooit heb gegeten!!!!

Nu heb ik vast je aandacht! Dit is namelijk een van de erg lekkere recepten uit het boek “De Zilveren Lepel- Napels en de Amalfikust”.

Korte omschrijving van de uitgever:
Nieuwe zonnige en veelzijdige recepten van de makers van De Zilveren Lepel
De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië.
Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt de keuken geroemd om het lams- en varkensvlees, hazelnoten, kastanjes en heerlijke kazen, zoals de wereldberoemde mozzarella di bufala. De keuken van de idyllische Amalfikust is bijna helemaal gebaseerd op al het heerlijks wat de zee te bieden heeft. Bovendien staat de streek bekend om haar citroenen, bij uitstek geschikt voor de verrukkelijke limoncello. De gevarieerde combinatie van kust en binnenland en de bijbehorende culinaire tradities, zorgen voor een selectie aan overheerlijke gerechten.Door de veelzijdige keuken, geweldige ingrediënten en schitterend foodbeeld en foto’s van de omgeving, is dit boek een culinaire reis om van te watertanden!

Recensie
Het boek is een cadeautje op zich, het is een mooi gebonden boek en staat vol met prachtige foto’s van de omgeving van waaruit de gerechten komen. Daarnaast in dit boek veel informatie over de oorsprong van de basis-ingrediënten en andere wetenswaardigheden over het eten in deze streek.

Ik was betoverd door de inhoud van dit boek. Toen ik de pagina met de chocolademousse zag was ik verkocht en ben ik aan de slag gegaan met dit boek.

Je moet niet verwachten dat de recepten in dit boek slanke, verantwoordde recepten zijn, dit boek bevat uitsluitend authentieke Italiaanse recepten. Op de laatste pagina tref je nog wat opmerkingen aan waaronder: “Boter is altijd ongezouten”, “melk is altijd vol tenzij anders aangegeven” en “knoflooktenen zijn groot; neem er anders twee”

Heel erg handig, er zitten twee bladwijzerlintjes in van twee verschillende kleuren. Ideaal als je 2 gerechten tegelijk wil maken en beide bladzijdes afwisselend nodig hebt (bijv een hoofd- en nagerecht).

Allereerst ben ik de chocolademousse gaan maken. Een makkelijk te volgen recept en ook zo klaar. ’s Avonds mijn gezin hier blij mee gemaakt, de kommetjes waren binnen no time leeg. Mijn middelste dochter nam een hap en zei: “en dit heb jij gemaakt???” (alsof ik nog nooit zo lekker gekookt had…) om vervolgens snel verder te genieten.

Het volgende gerecht is al uitgekozen en ik denk dat er nog vele gaan volgen. Niet alleen vanwege het mooie uiterlijk van het boek maar ook omdat het goed te bereiden gerechten zijn, met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en nog lekker ook.

De Zilveren Lepel, Napels en de Amalfikust
Kookboek, gebonden hardcover, 271 pagina’s, Unieboek het Spectrum.
Bestel het boek hier >>>>

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar …