Het Ultieme Slijmboek – zelf slijm maken! [recensie]

Kauwgomslijm, wiebelslijm, viskomslijm of een glitterbom? Alles kan, zolang het maar lekker plakt!
In dit boek vind je meer dan 100 recepten om slijm te maken. Begin met het basisrecept en pimp dan met kleur en textuur.
Instagram-slijmer Alyssa Jagan (@craftyslimecreator) deelt haar trucs om makkelijk én veilig het zachtste, glibberigste en slijmerigste slijm te maken.
Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Recensie
Aan de slag, dat is wat hier direct gebeurde. “Mam hier heb je ons boodschappenlijstje, wanneer gaan we dat halen?” Was wat ik binnen een half uur na het ontvangen van dit boek hoorde. Mijn dochter en vriendinnetje hadden ook al direct uitgezocht welke ze wilden maken. “Die met die bolletjes!” Dus na het halen van de juiste spullen konden de meiden beginnen.

 

Het boek geeft aan: vanaf 6 jaar maar dan moet je zelf als moeder helpen. Mijn dochter van 9 had alleen wat opstarthulp nodig maar heeft het samen met haar vriendinnetje verder zelfstandig kunnen doen.

In het boek staan 2 basisrecepten voor slijm en daarna allerlei varianten hier op.
De meiden kozen voor het witte slijm. Eenmaal begonnen was het een beetje onduidelijk of de hoeveelheid schuimende handzeep schuimend gemeten moest worden of hoeveel je van die zeep moest laten schuimen.

Poging 1 met vloeibaar wasmiddel als activator was geen succes. Het slijm werd niet stevig en bleef vloeibaar. Helaas had ik geen extra lijm meer dus moesten ze voor poging 2 wachten tot de volgende dag.

 

De tweede poging was met lenzenvloeistof en baksoda als activator (tipje: lijm en lenzenvloeistof is voordelig te halen bij de winkel waar je nooit zonder aankopen uit weg kan lopen).

Dit was succesvol, een beetje voedselkleurstof erbij en ze hadden mooi blauw slijm. Ze kozen voor de variant met de foamballetjes. Het werden uiteindelijk witte balletjes omdat ik geen idee had waar je de gekleurde variant zou kunnen kopen. Waarschuwing: je hele huis ligt vol met die statische balletjes daarna, als iemand een tip heeft dit te voorkomen??.

 

Het resultaat is echt een supermooi slijm waar de meiden veel lol mee hadden. De leukste vond ik “de trap challenge” zoals ze dat noemden; hoe ver kan hij vanzelf uitzakken voor hij breekt (zie foto rechts).

 

Ik vermoed dat ik de komende tijd nog regelmatig lijm moet kopen en dat mijn keuken nog regelmatig in beslag wordt genomen door de slijmkokkies want er staan zoveel leuke ideeën in!

Het ultieme slijmboek- Alyssa Jagan
Creatief boek, paperback, vanaf 6 jaar, 112 bladzijden, SU Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …