Eetkalender 2018: gezinskalender, recepten van Francesca en meer [recensie]

‘Wat zullen we eten vanavond?’ is een van de meest gestelde vragen binnen het gezin. Met de Eetkalender 2018 heb je een jaar lang direct antwoord op die vraag. De lekkerste kalender van het jaar bevat namelijk meer dan 200 recepten én handige weekplanners met voldoende schrijfruimte voor het hele gezin!.

Vis-, vlees- en vegagerechten wisselen elkaar af, met tussendoor leuke tips en extra informatie, bijvoorbeeld over seizoensgroenten. Nieuw dit jaar is de maandelijkse Francesca Kookt Klassieker met een van de succesrecepten van de blog én iedere maand staat er ook een recept in van een van onze favoriete Nederlandse (food)bloggers. Achterin de kalender vind je makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, de handige receptenindex en een notitiepagina.

Recensie
De Eetkalender 2018 is gemaakt en uitgegeven door Francesca van Berk, foodblogger op Francesa kookt. Francesca heeft meer kookboeken geschreven en ook al eerder een Eetkalender gemaakt. Voor mij is dit echter de eerste Eetkalender die ik voor mezelf heb en ik moet zeggen: ik ben er wèg van!

Wat een origineel idee: een Eetkalender met een weekplanner waar voor iedere maandag t/m donderdag recepten staan (vrijdag is kliekjesdag). Voor de weekenden staan ook geen recepten, en dat is voor mijn gezin eigenlijk wel prima want we eten vrijwel iedere zaterdag verse soep met broodjes en ander lekkers van de markt en op zondag eten we vaak frietjes met groenten en vis of vlees.

Voor de door-de-weekse dagen is het wel eens lastig om iets anders te verzinnen dan de bekende ‘succes-recepten’, de recepten die iedereen in Huize Trotse Moeders graag eet: kaasfondue, pasta, stamppot, nasi etc. Op zich bevalt dat prima, vooral omdat de Trotse Vader van mijn kinderen vaak kookt en dat erg goed kan, maar soms zou ik wel eens iets anders willen uitproberen.

De recepten uit de Eetkalender zien er erg haalbaar (en lekker!) uit. Van de vier recepten per week is er 1 met vlees, 1 met vis en 2 zijn vegetarisch. Ook dat bevalt me wel, maar mijn drie mannen-in-huis zijn erg op vlees (of vis) gesteld en voor hen zal dat minder aantrekkelijk zijn. Bij sommige vegetarische recepten staan echte tips voor welk vlees je er eventueel bij zou kunnen geven en andersom heb ik ook al gezien: hoe je vlees uit een gerecht kunt vervangen door iets anders om het vegetarisch te maken.

Sowieso staat er onder ieder recept wel een handige tip. Soms over bijgerechten, soms informatie over een bepaald ingrediënt en vaak ook een tip om te variëren of om iets wat je niet zou lusten te vervangen door iets anders. Super!

Ik ben echt blij met deze Eetkalender 2018. Ik ga hem straks in de keuken hangen zodat we aan het begin van de week de boodschappen er op af kunnen stemmen. De kalender kunnen we dan goed gebruiken voor bijzonderheden, zoals wanneer iemand niet thuis eet of wanneer er mensen mee komen eten.

Natuurlijk weet ik pas goed hoe hij bevalt, wanneer ik heb daadwerkelijk een tijd heb geprobeerd, maar alleen al voor het concept en voor het plezier van het lezen van al die lekkere recepten, krijgt deze Eetkalender 2018 van mij de maximale score van 5 sterren!

Francesca zegt zelf: “Eigenlijk is het een kookboek met 208 recepten, maar dan in de vorm van een kalender.” Ik had het niet beter kunnen verwoorden, het is echt een cadeautje voor jezelf. Kortom: een must-have voor het nieuwe jaar.

De Eetkalender 2018 is exclusief te koop in de shop van Francesca Kookt via deze link >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ik wil nog een hapje!

Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we …

Share
Share