SES Explore: maak je eigen kruidentuin [recensie]

Screenshot 2015-08-24 at 13.10.08Je eigen kruidentuin, wie heeft daar niet van gedroomd? Met deze set kun je jouw eigen kruidentuintje laten groeien met diverse snelgroeiende zaden. Als ze groot genoeg zijn kun je ze plukken en zelf opeten! Inclusief vruchtbare grondtabletten. Je hoeft dus niet naar buiten toe voor aarde.

Recensie
Mijn vader heeft onlangs een paar vierkante meter van onze tuin ‘schoongemaakt’ en omgespit zodat ik met de kinderen zelf groenten kan laten groeien. Als kind hadden mijn ouders een enorme moestuin waar we al onze eigen groenten vandaan haalden. Die ambitie heb ik niet, maar een paar planten zodat de kinderen kunnen zien hoe tomaten en courgettes groeien voor ze op hun bord liggen, is natuurlijk leuk.

Screenshot 2015-08-11 at 19.24.02

Nog leuker is om het hele proces mee te maken: van zaadje tot plantje. Met de SES Explore kruidentuin set kunnen kinderen helemaal zelf 4 verschillende kruiden opkweken.

In de set zit alles wat je nodig hebt: aarde (in de vorm van compacte tabletten waar je water bij moet doen) en 4 verschillende zakjes met zaden: tuinkers, basilicum, bieslook en peterselie. Kruiden dus die je bijna dagelijks kunt gebruiken bij het koken, wat het voor de kinderen extra leuk maakt.

expolore-ses-recensie-kruiden-planten-trotse-moeders-pakket

De gebruiksaanwijzing is duidelijk dus mijn oudste kan de zaadjes helemaal zelf planten. expolore-ses-recensie-kruiden-planten-trotse-moeders-fase-1We hebben de potjes, met de dekseltjes erop, lekker buiten laten staan, zodat er door de warmte van de zon al snel wat puntjes groen te zien waren.

Vervolgens hebben we de potjes een klein beetje ingegraven in onze groentetuin en goed in de gaten gehouden dat ze voldoende water kregen. En toen ging het mis…. Nadat er al een heleboel veelbelovende groene sprietjes te zien waren, ging het (voor ons onverwachts) regenen.

We waren een aantal dagen niet thuis en toen we terugkwamen zagen we dat de potjes helemaal volgelopen waren, ondanks dat we een paar gaatjes in de bodem van de potjes geprikt hadden…

We hebben de plantjes toen in onze groentetuin geplant, maar ik denk niet dat ze nog zullen herstellen, dus we gaan maar snel een nieuwe set bestellen!

SES-kruidentuin-trotse-moeders-nat-copyright

Je kunt de potjes beter gezellig binnen op de vensterbank zetten, dan ben je veel minder afhankelijk van het weer! En je kunt de voortgang van de groei van de kruiden beter volgen. Goede les voor ons voor de volgende SES set en handige tip voor jullie, zodat je niet dezelfde fout maakt als wij 🙂

Bekijk op bol.comDeze SES Explore Kruidentuin set bestel je hier >>>>

[update: 2 van de 4 plantjes hebben het toch overleefd! We hebben de eerste sprietjes bieslook al in een salade verwerkt, lekker!]

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Op zoek naar bloemen en planten?

Wil je graag iemand spontaan verrassen met een cadeautje? Dan wordt er vaak gedacht aan …