Het negen maanden dagboek (van een man)

De negen maanden die je leven helemaal veranderen. Tuurlijk, er is al veel over geschreven. Mooie boeken met de ervaringen van vrouwen. Echter nauwelijks iets over de valkuilen voor de man. Dit dagboek ( of beter gezegd: weekboek) bevat wijze lessen voor de aanstaande vader. Wat veranderd er, wat mag je wel en niet doen? Al met al veel zaken die Rob Sijben geprobeerd heeft op een ludieke wijze te omschrijven.

50% waarheid + 50 % fictie = 100% lol

In 2010 kreeg Rob Sijben, op dat moment 29 jaar oud, de mededeling dat zijn leven compleet zou veranderen; hij zou namelijk vader worden. Tijdens de lange (en soms pijnlijke) weg naar het mooiste moment in zijn leven, maakte hij een aantal grappige dingen mee. Dingen die hij getracht heeft vast te leggen voor mogelijke lotgenoten in zijn allereerste boek. Om op deze manier dezelfde blunders voor hen te voorkomen.

Recensie:
Het negen maanden dagboek (van een man) is absoluut leuk om te lezen voor mannen, misschien nog wel veel leuker om te lezen door vrouwen. In dit boek schrijft Rob Sijben iedere week zijn bevindingen over zijn zwangere vrouw Suus, die op een hilarische manier zijn geschreven.

Een dagboek wat voor mannen maar ook voor vrouwen herkenbaar is.
Onderwerpen die in dit dagboek, of misschien beter gezegd weekboek aan bod komen zijn o.a. de zwangerschapstest, de echo’s, de blije doos, moeders voor moeders, borstvoeding en de bevalling. Herkenbare onderwerpen voor zowel man als vrouw. Iedere week wordt aan het einden van zijn bevindingen samengevat als “leermoment van de week”.

“Leermoment van de week: Mannen kunnen wel meerder dingen tegelijk: zich ergeren, niet in slaap vallen en afvragen waarom dit hun treft.”

Doordat iedere week kort en bondig geschreven wordt blijft dit boek je aandacht vragen om toch nog even een week van dit dagboek door te lezen. Dit terwijl ik mijzelf echt had voorgenomen om na dit hoofdstuk echt te gaan koken. Conclusie; anderhalve dag en het boek is uit.

Dit boekt vraagt wat mij betreft dan ook om een vervolg hoe de negen maanden na de bevalling voor een man zijn!

Het 9 maanden dagboek (van een man) – Rob Sijben
Dagboek, paperback, 120 pagina’s, Uitgeverij boekscout.nl,
Lees ook:
Zwangerschap bijhouden met Mommy MeasureDagboek Froukje de BothSchat zal ik de was doen?

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …