De verjaardag van de tweeling [persoonlijke blog]

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-7En daar waren ze dan op 23 september 2011 en afgelopen week 23 september 2015 was het dan zover. De 4e verjaardag van Jeremiah en Naomi. Het eerste jaar is voorbij gevlogen. Ik vond het een pittig jaar. Alles was dubbel, dubbel luiers verschonen (Over het aantal luiers wat er per week door ging nog niet gesproken), het voeden, het huilen, het wassen, het aankleden enz enz. Daarna werd het even wat makkelijker.

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-6Maar toen kwam de leeftijd 2 tot 3,5 jaar… Ze ontwikkelen zich tot een eigen persoon, ze ontdekten hun eigen ik en dat ging niet zonder hobbels. Ik ben 2 en ik zeg nee is dan ook zeker een toepasselijke zin. Men vergeet vaak dat een tweeling toch echt anders is in deze fase. Ik vond deze fase ook echt heel pittig en met 1 kindje vond ik dat al maar met 2 is dat nog pittiger.

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-3Je hebt er immers wel 2 in dezelfde fase die allebei tegelijk hun eigen ik ontdekken. Ze steken elkaar aan en jutten elkaar op. Ruzie, haren trekken, duwen, schreeuwen, gillen, afpakken, dingen samen doen die niet mogen van mama en papa en ga zo nog maar even door. Maar het was ook gezellig samen! Altijd samen en iemand om mee te spelen, samen lachen en samen de wereld ontdekken.

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-4En dan sta je in de speelgoedwinkel en denk je: Tja wat ga ik nu kopen voor hun verjaardag? Op FB zit ik op een tweelingenforum en er wordt daar dan ook vaak de vraag gesteld: Heeft er nog iemand ideeën? Op dat moment in de winkel had ik die vraag ook alleen antwoorde er niemand! Dusss ga je maar alleen op zoek naar het perfecte cadeau.

Ik geloof dat ik de hele winkel bekeken heb. De Toet Toet autobanen, de stellingen vol Frozen, de Playmobil, Lego, poppen, boekjes en My Little Pony is allemaal gepasseerd. Wat een geld! Wat een prijzen! Ik heb soms ademloos staan staren naar de prijzen van sommige spullen. Leuk allemaal maar helaas groeit ons geld niet aan de boom en tja een tweeling hebben betekend dus ook dubbel aantal cadeaus.

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-5

Na lang nadenken en vele rondjes lopen bedacht ik me: Waar doe ik ze nou echt plezier mee? De conclusie was eigenlijk heel simpel: Onze kinderen zijn meestal al tevreden met kleine dingen en genieten meer van samen als gezin iets leuks doen dan allemaal dure cadeaus waar ze 3x mee spelen en er vervolgens weinig tot niet meer naar omkijken. Ik besloot om wat kleine cadeaus te kopen. Voor ieder 5 kleinere cadeaus. En hoewel ik toch even met mijn ogen heb geknipperd na het zien van de totaalprijs, liep ik toch tevreden de winkel uit.

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-1

Slingers, kaarsjes, taart, cadeaus, uitdeeldozen voor school, alles stond klaar en wat genoten ze van het jarig zijn! Ook gaan we nog naar een grote binnenspeeltuin voor hun verjaardag. Lekker spelen, lekker klimmen! En papa en mama? Die genieten in de binnenspeeltuin met een glaasje sap en een zakje chips!

verjaardag-4-jaar-tweeling-blog-copyright-trotse-moeders-rachel-2

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …