Soepbijbel: van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep [recensie]

In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.

Recensie
Ik ben dol op soep! Altijd al geweest. Toen ik nog als kind bij mijn ouders woonde, aten we echt iedere dag verse soep. Iedere keer wat anders. Toen ik op kamers ging, miste ik dat vreselijk. Op de faculteit kon je wel soep krijgen, en ik nam in de avond wel een kop bouillon, maar echte verse soep maken voor mezelf was niet haalbaar iedere dag. Heerlijk dus om nu zelf een gezin te hebben en daar af en toe een grote pan soep voor te maken. Meestal maakt de Trotse Vader van onze kinderen op zaterdag verse soep. Brood en kaas van de markt erbij op tafel en we hebben een heerlijke maaltijd.

Soepbijbel van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep, Heleen Timmermans, CARRERA culinair

Er zijn bij uitgeverij Carrera inmiddels meerdere “bijbels” verschenen, zoals de Pizzabijbel die we al eerder recenseerden. Ook de Soepbijbel is een enorm uitgebreid overzicht waarmee je kunt leren soep-maken mocht je dat nog nooit gedaan hebben, maar waar je ook bijzondere smaken en combinaties in zult vinden.

Soepbijbel van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep, Heleen Timmermans, CARRERA culinair

De eerste 84 pagina’s zijn informatief, ze gaan over alles wat met soep te maken heeft. Van keukengerei tot ingrediënten. Daarna komen basisgerechten en het verdere boek is ingedeeld per categorie. Zo zijn er soepen met vis, met vlees of juist vegetarisch. De recepten zijn erg duidelijk en (nog belangrijker) haalbaar. Aantrekkelijke foto’s maken dat ik het liefst meteen ga beginnen!

Soepbijbel van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep, Heleen Timmermans, CARRERA culinair

Mijn favoriete deel is “Speciale soepen” met soepen zoals  doperwten-kokossoep met venkel en munt (eens iets anders dan snert 😉 en Mediterrane amandel-saffraansoep. Zeker weten dat ik daar menig recept van ga gebruiken!

Soepbijbel – Heleen Timmermans
Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Carrera
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.com

Voor andere ‘kookbijbels’, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Heerlijke zelfgemaakte paprikasoep [recept]

Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep …