Stoere Steffie en de rare uitvinder

stoere-steffie-uitvinder-kluitman-recensie-copyright-trotse-moeders-1O help! De bal van Steffie is over de schutting gevlogen bij Rinus. En nu is Rinus helemaal in de war. De bal is verdwenen. Naar een andere tijd, zegt Rinus, want de bal kwam in zijn tijdmachine. Toch wil Steffie haar bal terug. Desnoods uit de oertijd…

IMG_0249Recensie:
Stoere Steffie, een stoer meisje die spannende avonturen beleefd. Tijdens een voetbalspel vindt Steffie het stom dat ze de bal maar niet toe gespeeld krijgt. Wanneer Luuk de bal een keiharde knal geeft schiet hij de bal over de muur waarna er meteen het geluid klinkt van gerinkel glas.

De bal is door de ruit van de rare uitvinder Rinus gegaan. Om de bal terug te halen moeten ze naar de tuin van de enge Rinus. Steffie gaat hem zoeken, ook al durven de stoere jongens niet mee. De bal is in de tijdmachine terechtgekomen en het komt Rinus mooi uit dat hij die kan uitproberen.

IMG_0248

Om de bal terug te halen moet ze achter de bal aan wat het begin is van een spannende reis. Steffie komt bij mammoeten en mensen in de oertijd terecht. Daar wordt ze als tovenaar ontvangen omdat ze vuur en een pijl en boog kan maken en ze heeft zelfs al snel een vriendin. Maar wanneer het donker wordt is het weer tijd om naar huis te gaan. Na van iedereen afscheid genomen te hebben drukt ze op de rode knop en met een smak belandt ze op de grond. Gelukkig, ze is weer in haar eigen tijd.

IMG_0250

Wij hebben erg genoten van het boekje. Nadat we het eerst aan onze zoon en dochter hebben voorgelezen lukte het onze zoon ook al om er zelf stukjes uit te lezen waar hij erg trots op was. Het boek is geschreven op AVI niveau E4 (leren-lezen niveau eind groep 4). Het verhaal, geschreven door Annemarie Bon, wordt ondersteund met erg leuke illustraties van Marja Meijer.

Stoere Steffie en de rare uitvinder – Annemarie Bon
Hardcover, 32 pagina’s, leesniveau E4, uitgeverij Kluitman
Bestel dit leren-lezen boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share