Verslag van de première van “Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan”

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-13We keken er al naar uit vanaf de pers-dag in de Avifauna (7 mei jl)…. De première van “Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan”….
En vandaag brak die dag aan!

De broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als “Bassie en Adriaan” hebben de afgelopen tijd veel aandacht van de media gehad. Na al die jaren komt er toch nog een “echt afscheid” van het duo. Het afscheid, wat gepland stond voor 2004, kon destijds niet doorgaan ivm de speekselklierkanker, welke in 2003 bij Aad ontdekt werd.

premiere-keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertineEn vandaag kon iedereen (nou ja, de pers en genodigden in ieder geval) het resultaat bekijken van al het harde werken! Ik ben oprecht blij voor ze dat ze hun carrière op deze manier hebben kunnen afsluiten, hoewel er op de première door iemand gezegd werd dat hij dit niet als een afscheid zag, maar als een soort nieuwe start… Maar ik ben realistisch genoeg om te zien dat de twee broers van 80 en 72 jaar na zo’n glansrijke loopbaan nu wel een rustige oude dag verdiend hebben, dat is ze gegund!

De première was in de Cinemec in Utrecht, een gloednieuwe bioscoop die speciaal voor deze première 2 weken eerder open is gegaan.Voor ons heel leuk om geweest te zijn, want de “originele Cinemec” staat bij ons in Ede. Dat zet de teller op 3 Cinemecs, want ook Nijmegen heeft er eentje.

DE FILM
Alle ingrediënten voor een succesvol Bassie-en-Adriaan-verhaal zaten weer in deze film verwerkt ; de “goeien” , een paar boeven, politie, een probleem om op te lossen, een spannende achtervolging en een goede afloop….

bassie-adriaan-keet-koen-trotse-moeders-copyright

En dat recept werkte prima, want zelfs onze kleine draaikont Daphne heeft de hele film geboeid zitten kijken. Halverwege moest ze even plassen (hij draaide zonder pauze) maar toen we half gebukt in het donker terugholden naar onze plek, zagen we de beroemde caravan op de kop liggen en we zaten alweer midden in het verhaal, nog voor we terug waren bij onze stoelen…

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-8

In deze film draait alles om de gouden slagroompunten die Bassie en Adriaan voor hun grote verdiensten uitgereikt zullen krijgen. Als de Jonkheer (het neefje van de Baron) daar lucht van krijgt, bedenkt hij een slecht plan om de gouden slagroompunten in zijn bezit te krijgen.Hij ontvoert Bassie en Adriaan….

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-17

Keet (het nichtje van Bassie) en Koen doen er alles aan om Bassie en Adriaan te vinden, maar ze hebben de schijn steeds tegen en telkens weer lijkt het of ZIJ de boeven zijn. Ze komen in de gevangenis terecht, maar moeten zien te ontsnappen om het recht te kunnen laten zegevieren. Tijdens dit spannende verhaal wordt er ook veel gelachen als er hoofden worden gestoten of neuzen tegen opengaande deurtjes komen. Heerlijk die ongecompliceerde ouderwetse humor!

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-5

Ook Robin, de robot, doet weer mee in deze film. Alleen hebben de boeven aan hem zitten sleutelen om ook Robin bij de schurken te laten horen…maar gelukkig kende Koen wel iemand die dat ongedaan kon maken…maar dan moesten ze daar wel eerst zien te komen met de politie op de hielen…. Uiteindelijk komt alles wel weer goed, zoals altijd in de verhalen van Bassie en Adriaan!

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-9

Na de film kwamen cast en crew het podium op om een daverend applaus in ontvangst te nemen.

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-header
Daarna was er even de gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers. Mijn meisjes zijn nog op de foto geweest met Bassie en Adriaan.

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-4

Buiten zijn de kinderen nog op de foto geweest met Myrianna van Reeden, Commissaris Kroon in de film, poserend voor de originele caravan en auto met ogen en wimpers….

bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders

Na de publiekspremière op zondag 4 oktober, zal de film officieel vanaf woensdag 7 oktober voor het grote publiek te zien zijn!

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-14

En wat zullen er veel kinderen naar de film komen denk ik…..er zijn zoveel papa’s en mama’s opgegroeid met de verhalen van Bassie en Adriaan, dat ze het stiekem ZELF heel leuk vinden om te gaan haha….en dan “mogen” de kinderen ook mee 😉 …

Het grappige is dat mijn man Arne en ik er eigenlijk nu pas achter zijn gekomen dat de Baron ook door Aad van Toor gespeeld wordt en dat Vlugge Japie eigenlijk gewoon Bassie is……NOOIT door gehad als kind…..

keet-koen-bassie-adriaan-copyright-trotse-moeders-albertine-11

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share