Super eten voor superkinderen [recensie]

Vraag jij je ook weleens af wat je vandaag weer moet koken? Wat je kinderen op een bepaalde leeftijd aan voedingsstoffen nodig hebben? Hoe je je kinderen gezond kunt laten eten van gerechten waar je zelf ook van geniet? Super eten voor superkinderen geeft antwoord op vragen die elke ouder met opgroeiende kinderen zich stelt. Praktische tips, wetenschappelijke informatie en recepten waarin plezier in lekker en gezond eten vooropstaat, maken dit boek de ultieme gids om samen te genieten.

Recensie
Na een heerlijke vakantie volop genieten en eigenlijk vooral na twee zwangerschappen, het stoppen met sporten en het te lang wachten met actie nemen zijn we op een nieuw punt beland. Er moeten kilootjes vanaf, en dan heb ik het niet over een paar op de hand te tellen kilootjes, nee het zijn er misschien wel twintig die weg mogen. Of liever gezegd, die er gewoon vanaf af moeten. En dus zijn we gestart met gezond eten en vooral bewust worden van wat er eigenlijk op een dag allemaal naar binnen gaat. De kinderen thuis gaan helemaal mee in mijn verhaal over vetten, suikers en calorieën. Ze zijn nieuwsgierig, stellen vragen en kijken op verpakkingen wat er allemaal in zit.

Grappig om te zien dat ze zelfs nu hele bewuste keuzes maken omdat ze begrijpen dat er in het ene product meer suiker zit dan de ander en ze proberen hun moeder natuurlijk enorm te motiveren. “Kom op mam, zullen we samen gaan dansen dan raak je misschien weer wat kilootjes kwijt”, hoor ik mijn zoon zeggen. “Ja, we gaan op de fiets naar de winkel, dan kun jij lopen mama”, roept mijn dochter. En ook manlief is druk bezig om alle koekjes te laten staan, meer op de fiets te stappen en bewuster te kijken naar wat we eten.

Vervolgens kwam dit boek binnen met allerlei tips, verhalen en vooral ook hele handige recepten voor het hele gezin. Allemaal afgestemd op de behoefte van kinderen op verschillende leeftijden. Zo is er een hoofdstuk voor magische mama’s die in verwachting zijn van hun kindje en graag willen weten wat ze wel en niet moeten eten tijdens hun zwangerschap.

 

Er zijn recepten voor kinderen in hun eerste levensjaar en speciale gerechten voor pokerpeuters van 1-3 jaar. Onze eigen kinderen vallen in de categorie Kanjerkids (3-13 jaar). Het doel van het boek is niet om je kinderen op een dieet te zetten of af te laten vallen; het gaat erom hun voor de rest van hun leven een optimale gezondheid te bieden voor hen te leren hoe ze verantwoord kunnen eten.

Onze kinderen zijn over het algemeen prima eters, alhoewel groenten soms nog wel eens een probleem zijn dus als je ze leuk kunt verpakken dan wil dat best helpen. En ik vind een hoop recepten zelf minder aantrekkelijk, maar er staan er nog genoeg in waar je ook je eigen twist aan kunt geven en je iedereen blij maakt. Leuk om te zien dat er heel veel lunch gerechten zijn om de lunchbox zo aantrekkelijk en afwisselend mogelijk te maken en daar ga ik zeker nog mee aan de slag.

Het recept waar ik als eerste mee aan de slag ben gegaan is de Bloemkool mac-n-cheese met alles erop en eraan. Alleen heb ik de bloemkool vervangen door broccoli en gekozen voor een andere mosterd.

De broccoli heb ik gekookt, ondertussen in een kleine pan slagroom aan de kook gebracht en hier mosterd, roomkaas (light) en geraspte kaas (30+) aan toegevoegd. Spekjes in een aparte pan knapperig gebakken en apart gezet. Lekker cherry tomaatjes warm gemaakt in het spekvet en met zout en peper bestrooid. Vervolgens de broccoli, spekjes en tomaatjes door elkaar gehusseld en in kleine schaaltjes gedaan en hierover het room-kaas-mengsel geschonken. Alles 20 minuten in de oven op 180 graden en klaar was ons gerecht. We hebben er alle vijf heerlijk van zitten smullen en de volgende keer probeer ik gewoon de bloemkool!

Super eten voor superkinderen – Tim Noakes, Jonno Proudfoot
Hardcover, 400 pagina’s, uitgeverij Atlas Contact
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …