Vervoersdingen

Een fotoboek met herkenbare vervoersmiddelen voor kinderen van nu. Van politieauto en brandweerwagen tot bakfiets en rollator, in de stad en op het platteland. Eerste woordjes in een fotoboekje.

Recensie
Nu zijn er veel boekjes op de markt om woordjes te leren. Maar het leuke aan dit boek is dat er geen tekeningen in staan, maar foto’s. Dat maakt het boek extra leuk. Uiteraard zijn de foto’s allemaal in kleur en zijn de meeste foto’s mooi. Jammer is er niet altijd rekening gehouden met hoe kinderen naar de foto’s kijken. Want als Sinterklaas bij een tram staat, dan zien kinderen Sinterklaas en hebben ze geen oog meer voor de tram. Of een groot gebakje dat op een auto staat. Kinderen zien dan het gebakje als eerste en pas daarna de auto. En als je een foto maakt van een kleine vrachtwagen op een hele grote brug, dan zien de kinderen een brug en geen vrachtwagen. De minst goede foto in Vervoersdingen vind ik een foto van een brommobiel. Deze staat half achter de struiken, waardoor je de brommobiel maar voor de helft ziet. Naar mijn idee is er te weinig nagedacht over hoe ze de foto’s het beste konden maken. En te weinig nagedacht over hoe kinderen kijken naar foto’s. Als ze hier beter op hadden ingespeeld, dan was Vervoersdingen een schitterend boek geweest. Compleet gemaakt door de mooie foto’s. Nu is het nog steeds een leuk boek, maar alleen met een paar minder mooie foto’s erin. En dat is jammer, want het idee is wel erg leuk en origineel.

Maar ik moet er wel bij zeggen dat ondanks deze minpunten, het boek voor mijn kinderen van 2 en 4 jaar er niet minder leuk op is geworden. Want ze vinden het boek allebei erg leuk om te bekijken. En dat ze soms nou net wat anders zien, dan de bedoeling was… ach eigenlijk maakt dat helemaal niet uit.

Een groot pluspunt is dat het boek uit dikke kartonnen bladzijden bestaat. Dat zorgt ervoor dat het boek ook lang netjes blijft in handjes van peuters. Vervoersdingen blijft ondanks de minpunten een leuk boek om samen met je kind te bekijken.

Vervoersdingen – Matthijs Immink & Nathalie Faber
Fotoboek / Dreumesboek, paperback, 36 pagina’s, Gottmer

Lees meer:
Moemins woordenboekje
Zingen op de achterbank
Zo leer je fotograferen

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share